Снимка: Булфото
fallback

"Много услужливо някои започват да говорят, че аз съм участвал във Възродителния процес", каза пред bTV кметът на София Бойко Борисов.

"Още преди 7 г. аз обясних включително и на тогавашния министър Мехмед Дикме, че аз тогава бях млад офицер от МВР и всички бяхме по тези места в Лудогорието", обясни кметът.

Борисов допълни, че тогава били пратени да прибират реколтата.

"Няма събитие или факт, от които да се срамувам. Аз се гордея с участието си тогава и от Дулово заминах на световното първенство по карате в Лондон", каза той.

"Моето мнение за Възродителния процес е, че беше поредното лошо решение. Трябваше да стане по-обмислено и по-безболезнено, например като в САЩ, първото име на децата, които се раждат, да бъде българско и това да стане постепенно. Тогава можеше към имената да се сложи по едно "-ов". Например Мехмед да стане Мехмедов", обясни позицията си Борисов.

Той бе категоричен, че веднъж завинаги трябва да стане ясно, че в България има български граждани, а в Турция има турски граждани.

"Аз не съм шмекер, за да се чудя срещу какъв шмекер ще изляза. Целта е всички опозиционни партии да говорят в един глас и да загубят лицето си", е мнението на лидера на ГЕРБ.

За пореден път Борисов обяви, че партията му е единствената, която говори, че няма да се коалира с ДПС.

"Станишев, който е премиер благодарение на партията на Доган, казва, че като искаме да извадим ДПС от властта, това е игра с огъня. Другият адвокат (на ДПС, бел. ред.) - Първанов, казва, че етническият пожар се гаси трудно. А ние само искаме да извадим ДПС от властта, подчерта Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

Волен Сидеров

преди 14 години

Ти .адино когато са те пратили на съзтезание в Лондон,колко скромни души си изгорил за това и си ги пратил на бесилото или на явна смърт в Беленския затвор..!Тия хора към които си се хвърлил с ярост от груба сила от бойни изкуства и злоба ,сигурен съм че са разбирали и разбират по добре от всички ,езика на толерантността, човеколюбието, демокрацията и цивилизацията.Поотношение с познанието ти спрямо Америка,Турция и която друга страна ,си бос,гола вода,та ти не познаваш собствената си страна а правиш сравнение за вълка и змията че са от един раздел..животни!И си намерил с кой да споделиш негативните си изводи-с един бивш възродител и изменник на народа си...

169

преди 15 години

НЕ НА РАСИЗМА ОТ СТРАНА НА ТУРЦИ СПРЯМО БЪЛГАРИ И ТО В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА!!!

168

преди 15 години

НЕ НА РАСИЗМА!

fallback