Снимка: Булфото
fallback

Всички директори на заводи в металургичния комбинат и синдиците на предприятието са прекарали нощта в "Кремиковци" в опит да спасят комбината от затваряне.

Вчера не са пристигнали обещаните от една от фирмите кандидатки за оператор на предприятието въглища. Така напълно се блокира работата в следващите дни.

Мениджърите на комбината са поискали срещи с министъра на икономиката, министър-председателя и синдикалните лидери.

Украинската фирма "Ворксла Стийл" се оттегли от "Кремиковци", като спря да изпълнява договора за ишлеме с мотива, че не среща разбиране в желанието си да съхрани жизнеспособността на комбината от страна на синдиците, ръководството на завода и синдикатите.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров обяви, че е изпратил покана към Лакшми Митал, брат на досегашния собственик на 70 на сто от "Кремиковци" Прамод Митал, да поеме оперирането с предприятието.

Водят се разговори и с други фирми, като според министъра до другата седмица проблемът с "Кремиковци" трябва да бъде решен.

През отиващата си седмица КНСБ в предприятието организира протест за неизплатените от юли заплати.

От КТ "Подкрепа" пък бе обявено, че фирми, които от 1999 г. източват "Кремиковци", правят всичко възможно да изгонят "Ворксла Стийл" и да затворят комбината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Информиран

преди 15 години

Недостойно и срамно е да пишете от името на този човек, уважаван от всички стари кадри на Кремиковци!Нямате ли капка самоуважение?!?

15

преди 15 години

Е, не съм аз човекът, които ще избира фирмата. Аз съм просто една обикновенна служителка. Има си Борд на директорите, има си синдик, има си министър... аз мога само да пиша по форумите и да си давам личното мнение. В крайна сметка си харесвам работата и е съвсем нормално, че искам да я запазя. Пък оттам нататък... нищо не зависи от мен.

14

Лазар М.

преди 15 години

Коя сериозна фирма ще инвестира в това недоразумение? Досега имаше доста търгове, а Митал искаше имотите близо до летище София всъщност! Щом никой сериозен не го ще - да се закрива и то - по-бързо за да се запълни вакуума от липсата му! Така мислеше Тачър през 79-86 въпреки вс. миньорски стачки и сега миньорската им промишленост - която си креташе точно поради такива аргументи /че мн.хора ще останат без препитание/ е преструктурирана, тя спечели още един мандат за себе си и един за Мейджър. Така че - по-бързичко моля! /а сега разбрах, че Захариев, който ме замести след Вачков, изнудвал комбината като изкупил въглищата, необходими за дейността му - т.е. коя сериозна фирма ще си сложи такъв таралеж в гащите?!/

fallback