Ахмед Емин. Снимка: БГНЕС
fallback

Ахмед Емин не е масон, отрече свързаният с масонството у нас Румен Ралчев.

Той бе категоричен, че Емин не е бил член на нито една от двете основни масонски ложи в България и изтъкна: "Ако той е бил, аз щях да си замълча".

Ралчев каза още: "И аз се смея, като чета това, което се пише. Явно става въпрос за някаква друга масонска формация. Четейки неговата биография (на Ахмед Емин – бел. ред.), като уважаван мъж с чисто име и съвременни възгледи за живота е било достатъчно да бъде приет в която и да е ложа", допълни той пред Нова телевизия.

В масонството темата за самоубийството никога не се е дискутирала.

"Членовете, като хора, призвани да разпространяват познанието от себе си към околните и обратното под формата на светлина, не третира и в никакъв случай не може да се говори за ритуално самоубийство", каза още той.

Великият майстор Ралчев подчерта още, че мюсюлманите отричат такъв акт на самоубийство.

"Не знам дали е търсил символика с хамама, не го познавам лично, въпреки че синовете ни са в един клас, но по принцип, когато в обществото искаме да кажем, че нещо е загадъчно, го свързваме с масонството", каза Ралчев.

Той обаче заяви, че в ДПС има масони.

Преди дни вестник "Труд" написа, че началникът на политическия кабинет на Ахмед Доган, който в петък вечерта бе намерен мъртъв в сараите на лидера си в Бояна, е бил масон.

Ахмед Емин членувал в Обединената Велика ложа на България заедно с бивш шеф на Икономическа полиция и за тези му връзки никой в ДПС не знаел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

anonimen

преди 15 години

leka mu prist na coveka niama kakvo da se napravi povece toi si otide i kakvoto da se gadae samo toi si znae istinata

33

kiro

преди 15 години

v bg vsihko e vazmojno niama opravia

32

калин

преди 15 години

Нали си представяте как масоните ще си признаят,че ги гърмят и взривяват!

fallback