Снимка: БГНЕС
fallback

Проф. Стойчо Раданов е намерен обесен тази сутрин на детска катерушка в столичния квартал "Иван Вазов". Според първоначалната информация става дума за самоубийство.

76-годишният професор беше ръководител на екипа от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски.

Според заключенията на неговата експертиза сестрите са били прегазени от автомобил, а не са били изнасилвани.

Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити.

Близо три години след ужасната смърт на сестрите, нито разследването, нито ДНК пробите, нито ексхумацията посочи убиеца им.

Работата продължава и по ДНК анализа.

Водят се преговори за пращане на материал в Австрия.

До момента експертите от Института по криминалистика са изолирали два мъжки ДНК профила в пробите на едно от момичетата.

Според запознати обаче не е изключено именно по линия на ДНК пробите скоро да се стигне до конкретно лице и мистерията най-накрая да бъде разбулена.

И днес, близо три години след ужасната смърт на двете момичета, все още няма заподозрени за престъплението.

На 31 януари 2006 г. случайно преминаващ овчар откри телата им – полуголи, със следи от насилие – в местността Грамадите, на 3 км от Брацигово.

Очаква се разследването по делото Белнейски да бъде продължено, обяви днес пред БНР окръжният прокурор Иван Даскалов.

Проф. Стойчо Раданов беше и съдебен експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. 

По време на едно от съдебните заседания по случая, Раданов каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили.

Защитата на полицаите веднага поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално.

Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Анонимен

преди 10 години

До Коце, ЧЕТЕТЕ ТУК : Убийците на сестри Белнейски са двама американски войници! grigorsimov.blog.bg/politika/2013/12/21/oshte-za-nerazkritoto-ili-prikrito-ubiistvo-na-sestri-belnei.1221302

144

Кирил

преди 10 години

До НинетоГлупачке: grigorsimov.blog.bg/politika/2013/12/21/oshte-za-nerazkritoto-ili-prikrito-ubiistvo-na-sestri-belnei.1221302

143

Коце

преди 15 години

Сестрите Белнейски видели катастрофата на Петърнейчев?Важен свидетел в курорта Св. Константин принуден да мълчи, за да не му се случи нещо лошоСестрите Росица и Христина Белнейски са били свидетелки на катастрофата в с. Главиница, при която зам.-министърът на транспорта Георги Петърнейчев уби пенсионер. Това съобщи вчера читател на в. ..... от Пазарджик, който пожела анонимност, защото се страхува за живота си.Инцидентът, при който Петърнейчев прегази на пешеходна пътека 70-годишния Николай Шарланов, стана на 23 декември миналата година. Според читателя ни, момичетата са били зверски изнасилени и убити в края на януари, именно защото са станали свидетелки на убийството. Веднага след убийството Георги Петърнейчев е дал на полицаите 1000 лева, за да съставят протокол с невярно съдържание за пътното произшествие. Вътрешният министър Румен Петков, който е близък приятел на Петърнейчев, пък притиснал експертите да запишат, че скоростта на джипа не е била по-висока от 40 км/ч, твърди читателят.Източникът разпозна сестрите Белнейски по кадрите от видеозапис, публикуван във в. ".......". Видеото е заснето на 15 януари в курорта "Св. Константин". На него се вижда как две момичета вървят по пътя към мотела на Петърнейчев "Даф Транс". Това бяха Белнейски, те разговаряха и с лифтаджията и ски-учител Димитър Юруков, категоричен е читателят.Запознати със случая потвърдиха, че след убийството на сестрите, Юруков е бил заплашван и му е било наредено да мълчи, за да не се случи нещо лошо на него или на близките му.Жестоките насилия и убийството на Росица и Христина пък станали във вилата на Георги Петърнейчев в курорта. Освен мотел, там бившият кмет на Пещера, ексдепутат от левицата и сегашен зам.-министър, имал и вила. Тя е с номер 685 и е в кв. 18 на курорта, добави читателят. В тази хижа ставали оргиите на Петърнейчев и Румен Петков. Имотът първоначално бил на автомобилния състезател Георги Петров, но после е закупен от Петърнейчев. В тази вила наляха парите, които кметът Петърнейчев открадна от две улици в Пещера, категоричен е източникът. В. "......." ще провери достоверността на изнесените данни............................................. .................................................. ...................P.S. .......И по късно след дни,беше инсцениран пожар във прословутата вила струваща повече от 3000000 лв. в ,която стояха кървавите следи от жестокото убйиство...... така прословутата вила изгоря а с пожара изчезнаха и следите от жестокото убииство...........

fallback