Около 471 лева струва месечната издръжка на човек от четиричленно семейство. Снимка: Dnes.bg
fallback

Над една трета от българите живеят под границата на бедността, което означава с по-малко от 184 лева на месец, обяви пред Дарик радио директорът на института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любен Томев.

Според представените от Томев данни, за последните три месеца цените на стоките у нас са се увеличили с 3.2 процента, като най-много са поскъпнали оризът, свинското месо и тестените закуски.

Около 471 лева струва месечната издръжка на човек от четиричленно семейство.

При бедните домакинства месечната издръжка се равнява на 184 лева, като над 60 процента от тях се изразходват за битовите сметки, дрехи и транспорт.

Инфлацията към септември е 13.7 процента, обяви Любен Томев.

Според данните на КНСБ най-високата средна работна заплата се получава в София – около 672 лева, което е с 32 процента повече от средната за страната.

Отглеждането на деца до една година струва на домакинството по 259 лева на месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

преди 15 години

Страхотни глупости се изписаха пак в коментарите!Среден, аз съм на 30 и дотук разбрах че с бачкане само не става. Трябват много здрави връзки и един чичо мафиот. Ще ме прощаваш ама ти сигурен ли си че ти и твоите средни приятели си изкарвате парите честно?И че си плащате съвестно данъците?Че в България средна класа не съществува това и децата го знаят, каде си тръгнал да се обясняваш.Че имало лъскави коли-има, колко са лизингови това е друг въпрос.А кредит и стока на лизинг почнаха да се раздават на *** и пульо, така че това, че масово се карат такива коли не бива да те заблуждава. Просто поредните комплексари, които да речем рупат сланина вкъщи, а карат пасат.Има богати, но зад почти всеки стои една мадама (или доста повече от една), "качена" на витрина в Амстердам. Или богатия работодател, колко мислиш че плаща на работниците си?2000лв? Или върви сега кажи че в България не е пълно с магазинерки и работници. Е да, именно, тия хора колко ли получават?Всеки случай сигурно работят много повече от теб но нямат шанса да им се заплаща добре. Именно шанс, според зависи къде и кога си роден. Айде стига толкоз, то е ясно на всички за каво иде реч.

24

преди 15 години

Какви са тия глупави статистики ?! Колко процента от българите декларират 100% от това което са спечелили ? Нали беше пусната една друга статистика , според която харчим повече от колкото печелим , нещо което потвърждава това което казах.Аз живея близо до *** махала , е *** хич не ми се виждат да живеят на прага на бедноста като имат по 10 ланеца , 2 gsm-a и т.н

23

преди 15 години

Много ми е любопитно как точно разбраха, че 1/3 живеят под социалния минимум??? Я погледнете навън на улицата и ще видите, че всяка 2 кола е чисто нова, а по улиците е невъзможно да се движиш нормално. Това е защото по-голямата част от тези хора са в сивата икономика и работят на минималната за длъжностто заплата. Това с тези извадки е чиста проба лъжа и отчитане на дейност от старана на синдикатите, защото те са просто за украса.

fallback