Снимка: БГНЕС
fallback

Няма българи сред екипажа на потъналия рано тази сутрин руски кораб под севернокорейски флаг “Толстой”, каза директорът на “Морска администрация” кап. Николай Апостолов.

Термокостюм е бил забелязан от екипа на вертолета, който издирва екипажа на кораба. Не е открит притежателят на костюма.

Членовете на екипажа на “Толстой” продължават да са в неизвестност. От спасителния център допълниха, че ресурсът от гориво, с който разполага вертолетът, е на привършване и най-вероятно ще бъде прибран.

В нощните часове корабът “Мизар”, който също участва в издирването, ще бъде прибран. Издирването на оцелели хора от екипажа ще може да продължи едва утре.  

Българското министерство на транспорта съобщи, че екипажът е бил от 10 души - 9 от тях са украинци, а капитанът е руснак. Все още няма информация някой от тях да е намерен.

По данни на кипърската фирма “Режина шипинг”, която е оператор на кораба, на борда е имало 12 души. Според информацията 11 души от екипажа са украинци, а един е руснак.

От администрацията на пристанището в Ростов на Дон съобщиха, че на борда на потъналия кораб е имало 13 души.

Шефът на “Морска администрация” каза още, че всеки момент се очаква да бъде изпратен списък с екипажа на борда на кораба.

Dnes.bg припомня, че корабът "Толстой" потъна тази сутрин на 13 мили източно от нос Емине. Хеликоптер и друг кораб издирват оцелели от екипажа, засега безрезултатно.

Междувременно от пресцентъра на министерството на транспорта на Русия съобщиха за ИТАР-ТАСС, че потъналият кораб носи руското име „Толстой“, но е кораб на КНДР.

По думите на източника „ние не можем да кажем нищо по повод тази трагедия, защото потъналият кораб край бреговете на България е собственост на КНДР“.

„Екипажът също не е руски“, уточниха от Министерството на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

преди 15 години

ти си болен мозък човече. Яко те тресе шизофрения в комбинация с "ефектът на пеперудата". Иначе жалко за моряците...

8

капитан

преди 15 години

с проблемите си!!!само че матрицата не ес точни кординати пак се налага да изчислиш LOGOS!!!

7

raders

преди 15 години

Ама че щуротия е това нещо с матрицата,ама че психиатрия...

fallback