Снимка: БГНЕС
fallback

Представителят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) по медийните въпроси осъди нападението срещу български журналист тази седмица и призова властите да предотвратят други подобни нападения, предаде Франс прес.

"Разтревожен съм от последната брутална атака срещу разследващия журналист Огнян Стефанов и от честите актове на агресия от подобен род срещу журналисти в България през последните години", пише Миклош Харасти в писмо до българския външен министър Ивайло Калфин.

Българският журналист Огнян Стефанов беше нападнат в понеделник в София и бит с чукове от своите нападатели. Той е настанен в болница с множество наранявания, включително на главата.

Това нападение беше предшествано от убийството на писателя Георги Стоев, автор на книги за организираната престъпност. Той беше убит през април в София.

Друг разследващ журналист - Васил Иванов, се отърва невредим при експлозия в дома му през април 2006 г., отбелязва ОССЕ в своето комюнике.

"Във всички тези три случая извършителите не са установени и изправени пред съд", отбелязва Харасти, като призовава българските власти да направят повече, за да открият и осъдят отговорите за нападенията.

"Законите не трябва да третират опитите за заглушаване със сила на критичните гласове като обикновени престъпления, а като актове, които подкопават свободата на словото, което е основно демократично право", се казва още в комюникето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

GB( Доносчик 666)

преди 15 години

Другарю Сертов, Донасям ви,че получих телефонно обаждане, лично от депутатката Татяна Дончева, която ми съобщи че абсолютно всички служители на ДАНС са ако не действащи в момента, то поне бивши служители на ДС, продължението на което е поверено на Вашето управление! За автентичността на информацията моля проверете разпечатката от телефонните и разговори! Искрено Ваш: GB - Служа на Народна Република България!

2

До КДС-то

преди 15 години

Кой си ти, дето така защитаваш ДАНС? Защо защитаваш ДАНС след като има злоуптреба с властта? Защо е нужно да се подслушва най-големия критик на ДАНС и човека който контролира дали не се злоупотребява с властта. Защото е видно че се прави това?КОй ти плаща?

1

кадесето

преди 15 години

ЕДИНСТВЕН ВЕРЕН ФАКТ Е ЧЕ ИМА ПРЕБИТ ГРАЖДАНИН НА РБ!НЕГОВИЯТ ЖИВОТ И НЕПРИКОСНОВЕНОСТ НЕ БИВА ДА СА ПО РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЗИ НА ДРУГ В СТРАНАТА!ПРИ ДРУГИ СЛУЧАИ ЗА ВАС МЕДИЙНИ МАНИПУЛАТОРИ ТОВА БИЛО БИТОВ СКАНДАЛ,РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ МЕЖДУ КОНКУРЕНТИ И ДРУГИ ГЛУПОСТИ!ТОВА ЧЕ СЕ КИЧИТЕ С ТАБЕЛКА ЖУРНАЛИСТ АПРИОРИ НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕ СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЕКИ ДРУГ,ЧЕ СТЕ НЕПОДКУПНИ И ПАТРИОТИ!И ЗАЩО ОЩЕ МИЛИ МАНИПУЛАТОРИ НЕ СТЕ НАУЧИЛИ ЦЯЛОСТНАТА ЕПИКРИЗА НА ПОСТРАДАЛИЯ?ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТЕРИЯ НА ГИЛДИЯТАВИ Е СЪВСЕМ ПРОЗРАЧНА!НИКЪДЕ НЕ СИ ОТВАРЯТЕ ПЛАТЕНИТЕ УСТИЧКИ ЗА ЗА ПРЕСТЪПНИЯТ МУ СПОНСОР ДАРИЛ ГО С ЛУКСОЗЕН ДЖИП BMW!ПЛАТЕНИТЕ СЛУГИ НА ЦИОНИСТКО-МАСОНСКАТА КЛОАКА ОТ ХС ПОРЪЧАХА ПОРЕДНАТА АНТИДЪРЖАВНА И АНТИБЪЛГАРСКА МАНИПУЛАЦИЯ А НА ВАС ВИ СЕ ПЛАЩА ДА ДОВЕДЕТЕ НАРОДА ДО ИСТЕРИЯ!САМО ЧЕ ТРЕЗВОМОСЛЕЩИТЕ ХОРА ОТДАВНА СА ВИ ПРЕЗРЯЛИ! МВР,ПРОКУРАТУРА,СЛЕДСТВИЕ!ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ ВИ Е ДАНС!ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ ОБРАТНИЯ М.СПАСОВ ДА КАЖЕ ОТ КЪДЕ НАУЧИ,ЧЕ СЕ ПОДФСЛУШВАЛИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ НАТОВСКИ СТРАНИ,НО НЯМА ДА КАЖЕ КОИ И ОТ КЪДЕ ЗНАЕ?ОТИШЛИ С ЧЕРВЕНАТА ШАМАНКА ДОНЧЕВА И С БРЪКВАНЕ В ПЪРВАТА ПАПКА ЗАЛОВИЛИ ЗАКОНОНАРУШИТЕЛ ОТ ДАНС!ОССЕ СЕ РАЗТРЕВОЖИЛО ЗА РАСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ?КАКЪВ РАСЛЕДВАЖТ Е ТОЙ!

fallback