Всеки кандидат ще бъде надлежно проверяван от служителите на агенцията. Снимка: БГНЕС
fallback

Кандидатите за служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ не трябва да са по-възрастни от 40 години. Това става ясно от приета наредба за специфичните изисквания към желаещите да правят кариера като агенти на нашумялата покрай подслушването на депутатите държавна агенция.

Всеки кандидат ще бъде надлежно проверяван от служителите на агенцията.

В информационните фондове на МВР се проверяват семейното положение, съдебното досие, завършеното образование, последната месторабота и писмените сведения за всички близки кръвни роднини.

Интересите на кандидата, средата му на общуване, начинът му на живот ще са обект на специално внимание.

При получаването на противоречиви информации разследването продължава до пълното им изясняване.

Нивото на интелектуалните способности на кандидатите за агенти пък се определя с тест по специализирана методика на изследване.

Психологичното изследване на кандидата включва тест и интервю.

Всеки новоназначен агент се изпраща на задължително обучение в Центъра за професионална подготовка или други учебни заведения със заповед на председателя на държавната агенция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

преди 15 години

С едно изречение подмазвачи, лентяи, доносници и верни кръволоци до 9-то мазолесто коляно...

29

MIMOZA

преди 15 години

Всички такива бяха или пияници или убиици чужденци,Крадеха ни документи,снимки и каквото им нареждаха невидимотоприсъствие убийци,И ВЪОБЩЕ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАХА С РОДЪТ ЧОВЕШКИ,ЗАЩОТО В ТЯХ И ДНЕС Е И ОПТИКАТА И ТЕХНИКАТА,

28

преди 15 години

хахахах , какво обучение в САЩ не сте добре.. в ДАНС работят проверени хора , хора действащи в МВР от години и това им се води като 'издигане' . Те са проверени но проверени по смисъла че баща му е бил някой голям бивш или е настояш такъв и урежда синчето си да е 'някой'. На това се казва проверен човек , не че някой щял да ти рови по досието дали баща му пуши или *** къде работи. Заплатата е добра , почти сигурно трябва да си висшист и да не си *** за разлика от повечето полицаи , отделно имаш доста доста привилегии . Средната възраст на директори на дирекции към ДАНС е 40-44 години, което е показателно на колко трябва да си за да започнеш 'млад кадър' . Приятен ден на всички ;)

fallback