Снимка: Булфото
fallback

50 лв. глоба ще се плащат за нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер на автомобила. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът одобри окончателно.

Половината от събраните средства от глоби ще се трупат в специална извънбюджетна сметка на МВР, от която ще се финансира изграждането на системи за видеонаблюдение на движението по пътищата.

Според промените пътните полицаи с добри резултати ще получават допълнително възнаграждение до 35% от заплатата си.

Промените предвиждат още да могат да се подават документи за издаване на шофьорска книжка и за прехвърляне на собственост на автомобили по електронен път.

В случай че загубят документ за самоличност гражданите са дължи да заявят това в срок до 3 дни в най-близката служба на Министерството на вътрешните работи.

До 3 дни трябва да бъде подадена и декларация, в случай че личната карта е загубена, открадната, повредена или унищожена. Промените в закона влизат в сила от 1 януари 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Sadik

преди 15 години

Zasto az ne moga da iskam ulicite da sa izmiti, po4isteni asvaltirani i to ka4estveno. Az sisto plastam danici v tazi dirjava. A koy 6te opredeli dali nomerat mi dali e 4ist ili mrasen.

25

gandoni

преди 15 години

като ми прегледаха дирника , ме глобиха , защото забравих да си го измия след срането и пръднята ми не миришеше на дезодорант......

24

няма значение

преди 15 години

В Канада също се глобява за нечетлив номер.

fallback