Снимка: Dnes.bg
fallback

22 септември, 22 часа, София

Вик, чук, маски, злоба. Последвана от тишина и един проснат на асфалта полумъртъв мъж.

Поредният пребит журналист - Огнян Стефанов.

Сега чукът замени киселината при Анна Заркова, тротила при Васил Иванов и ритниците при Емил Иванов.
 
25 септември, 10 часа, София

Дъжд, чадъри, хора, лица, лица, лица. И пак тишина и борба за живот... за медиите, свободното слово, инакомислещите и за този на Оги.

Поредният нов епизод в неостаряващия стремеж да се ограничи влиянието на журналистиката с всички средства - законови санкции, икономически натиск, скрити договорки, физическа разправа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

преди 15 години

За беда голяма част от журналистиката в БГ е също платена, вътрешноцензурирана /най-вече от страна на главните редактори!/, вътрешноцензурирана и абсолютно неадекватна! А това е така, защото няма закони, които да определят каква отговорност се носи за клевета, лъжа и изопачаване на факти от страна на журналистите! Лошо е и недопустимо да се стигне до подобни саморазправи, но я си помислете, какво да направи един обикновен очвек, ако върху него се излее порой от клевети и лъжи от страна на някоя мядия? Може да заведе дело за клевета! И колко ще продължи то? А през това време? дано човекът оцелее, но е хубаво преди да се пише за свободата на словото, да се разбере точния смисъл на това понятие - свобода на словото, а не слободия и карнавал на клеветата!

20

бай ху

преди 15 години

сегашното БСП е АБСОЛЮТНО СЪЩОТО онова БКП отпреди 10.ХI.'89, което продаваше хляба по 20 ст. - и точно в това е проблемът. защото онова БКП знаеше много добре, че 20 ст. на хляб не покриват тока, нафтата на комбайните и труда на работниците - което означава сигурна ознова за една тотална икономическа криза. но онова БКП смело взимаше заем след заем, смело продаде националното злато (а и какво ли още, за което не знаем) на СССР, и смело обрече държавата на крах и разпад, карайки по принципа "след нас и потоп". цялото соц-битие на България беше "живот назаем", ама простия народ се радваше, че хляба и сиренето струват стотинки. е, сега ги плащаме с лихвите. извинявам се, че писах не по темата.

19

преди 15 години

Виж те сега.Аз не съм журналист,а математик(така,че ми е простена някой и др, правописна грешка)Обаче мисля,че няма значение писал ли, не писал ли за някой мафиот и каква кола имал.Той е човек и журналист и има ПРАВА,които държавните институции трябва да защитават.Пък и то в БГ почти всеки по-богат човек заобикаля закона,а ако не успее може и да приложи силови методи т.е. е мутра.Защо не са наели др. журналист да пише против него или да го съдят.Защото би трябвало да могат да купят или сплашат съда.Така.че ако има все още честни служителив МВР и ДАНС(а аз съм сигурен,че има макар и не на ръководни постове) сега е момента да прояват смелост и да се опитат да разкрият истинските виновници даже и ако те се окажат техните шефове.И не ми казвайте сега,че е лесно да даваш акъл.В опити за постигане на някаква справедливост 7 пъти съм сменял работата си и съм получавал различни заплахи.Вярно е,че са ме засягали най-вече икономически и финансово,но знам ли? Следващия път може да си изкарам боя,ако беззаконието продължава.Защото аз отдавна спрях да викам неволята и се опитвам да оправя каруцата.Ех истина е сам немога,но ако някоя и др. по смела душа помогне може и да потръгне.По темата:СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Е ПРИНЦИП И ТОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА ОТ ВСИЧКИ НАС без значение е повода или морала на конкретния журналист.

fallback