Снимка:Булфото
fallback

Около 150 души  - пожарникари, полицаи, военнослужещи, представители на регионалните звена на МОСВ, Министерството на извънредните ситуации и други ведомства, гасят и днес остатъчни огнища в района на пожара в Националени парк "Рила". Това съобщи комисар Никола Орозански - директор на Областната дирекция "Пожарна безопасност и спасяване" в Благоевград.

През нощта на място са дежурили около 50 огнеборци с няколко противопожарни автомобила.

Пожарът е локализиран и угасен, но все още тук-таме има стари дънери и други тлеещи огнища, които се налага да гасим, каза комисар Орозански. Дежурствата ще продължат до окончателното ликвидиране на огъня и премахване на вероятността от неговото възобновяване.

Пожарникарите се надяват също най-сетне да свърши  сушата и дъждът да им помогне за пълното потушаване на пожара, пламнал след мълния в местността Аризманица в националния парк на 3 септември около 17 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

420

преди 15 години

Роднините на старците запалили огъня да залесяват до 80 годишна възраст.

4

преди 15 години

Браво и на французите ,това е предимството да си в Европейския съюз...поне не могат да ни рекетират тъпите руснаци ..сега ако можем да отпратим и техния възпитаник СерГей,още по добре ще тръгнат нещата...

3

преди 15 години

В Пловдив няма проблем с ***! В Пловдив мият улиците в пъти по-често отколкото в София. И софиянци искаме кмет като него...иначе по темата - Браво на всички участвали в потушаването на пожара

fallback