На опашката. Снимка: Булфото
fallback

България се нарежда на 35-то място в общата класация за покупателна способност сред 41 европейски страни, без промяна от предходната класация.

Това сочат резултатите от доклад върху покупателната способност в Европа за 2008/2009 г., изготвен от консултантската и маркетинг компания GfK GeoMarketing.

Според него България, заедно с Турция, Румъния и Сърбия, попада в предпоследната категория страни, в които покупателната способност, изчислена на глава от населението, е до 5 хил. евро за наблюдавания годишен период.

България е последната страна от тази категория с 2820 евро на глава от населението, в сравнение с 2017 евро, според миналогодишната класация.

Единствените страни, включени в проучването, с по-ниска покупателна способност са Беларус, Украйна, Молдова, Македония, Албания и Босна и Хрецеговина, където този показател е под 2500 евро на глава от населението.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Цветан

преди 15 години

Аз ям кайма, ти ядеш зелка, значи средно аз и ти ядем сарма :)

25

преди 15 години

наистина винаги ще са недоволни,все пак има повишение от над 800 евро,обзалагам се,че в никоя страна няма подобно покачване

24

АзСъмБългарче

преди 15 години

Ало математиците това е средно на глава от населението. Средно аз и директора взимаме 1000 лева да ама той 1800 аз 200. Средно баба ви трънкина. Е догодина със СерГЕЙ първи, ама отзад!

fallback