С червените ботушки потропва... Снимка: Булфото
fallback

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова обяви, че ще бъде изготвен пилотен проект за безплатните почивки на хората в третата възраст. 

„Към пенсиите до 400 лв. през октомври ще има допълнителни 100 лв. Ще има и индексация на пенсиите от 1 октомври“, каза  Масларова и подчерта, че 100-те лева към октомврийските пенсии нямат нищо общо с коледните надбавки.

„Трябва да има мярка, особено когато става въпрос за пенсионерите. Те не заслужават това. Хайде да се опитаме да направим нещо като общество“, призова министърът.

Припомняме, че миналата седмица правителството обяви намерението си да изпрати над 15 000 пенсионери да почиват безплатно на море и планина.

Може само да пожелаем здраве и късмет на възрастните хора, за да могат да се възползват от обещанията...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

radosten

преди 15 години

ВЪРВИМ НАПРЕЕЕЕД КЪМ СВЕТЛОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ!!!! С МАСЛАРОВА НАПРЕЕЕД ДО ЗВЕЗДНОТО СОЦИАЛИСТИЧЕСКО НЕБЕ! ДА РАЗВЕЕМ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ЗНАМЕ НА МИРА! УРААААААААА С ПЕНСИОНЕРИТЕ НАПРЕЕЕЕЕД! ОЧАКВА НИ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ,В КОЕТО НИ ВОДИ ДРУГАРКАТА МАСЛАРОВА!!!!

73

КПР

преди 15 години

Народният представител от партия Атака Митко Димитров преписва форума на Дневник без да го цитира.В броя на вестник Атака от 20 септември 2008, в статията си В момента БТК струва 1 лев. Да я откупим с премия от 100% - за 2 лева депутатът е преповторил мнение No26 към статията Американският фондов пазар се срина, публикувана в Дневник, Pazari.dnevnik.bg на 16 септември 2008. Нродният представител и неговата партия обаче не настояват пред правителството БТК да бъде откупена от държавата. Въпреки, че са разбрали, че струва един лев. Впечатлява не плагиатството и липсата на собствена позиция, а нежеланието да се действа в тази насока. Статията на Митко Димитров във вестник Атака твърди следното, а именно: В момента БТК струва 1 лев. Да я откупим с премия от 100% - за 2 лв.Ако телекомът стане собственост на Сребърния фонд, само годишната печалба ще осигури двумесечни почивки на море на всички пенсио Митко Димитров Целият свят днес говори за AIG, която е във фалит. Най-голямата застрахователна компания на САЩ няма необходимите средства, за да обезпечи CDS експозицията си. През почивните дни AIG не успя да продаде нито един актив, за да си осигури средства за обезпечение. Обърна се за помощ към щата Ню Йорк. Поиска 40 млрд. помощи във вид на акции от държавния резерв, отпуснаха й 20. Кризата на AIG е такава, че тези средства се оказват твърде недостатъчни, за да покрият загубите. Федералното правителство вече заяви, че няма да използва парите на данъкоплатците, за да спасява частни финансови компании. То обаче помоли Голдмън Сакс и Джей Пи Морган да отпуснат 75 млрд. на AIG. И двете инвестиционни банки нямат тези пари, но имат достъп до дискаунт прозореца на федералния резерв. AIG e във фалит. Собственикът на БТК е във фалит. В момента БТК струва 1 лев. Българската държава е в състояние да си я откупи - дори с премия от 100% - за два лева. Ако БТК стане актив на Сребърния фонд , само годишната печалба на телекома ще осигури двумесечни почивки на море на всички пенсионери в България, а дори при достатъчно консервативно инвестиране, може и да удвои пенсиите. Сега е моментът да се разбере какво могат юпитата на правителството. Ако успеят да купят обратно БТК, наистина е имало защо да се хвалят с дипломите си, ако не успеят - ще ни покажат, че са част от некадърната, некомпетентна, алчна и бездарна администрация. Трябва да се побърза. Паниката около AIG ще намалява с часове. Ще налеят пари в нея или ще я купят. а Б.Ботев във форума: Рazari.dnevnik.bg Американският фондов пазар се срина. Икономедиа 16 септември 2008Американският фондов пазар се срина от Дневник [1706 прочитания] коментар 26 коментара от Б.Ботев днес, 14:0726Целият свят днес ще говори за AIG, която е във фалит. Най-голямата застрахователна компания на САЩ няма необходимите средства, за да обезпечи CDS експозицията си. Пр

72

преди 15 години

Не Масларова, а същинска Баба Яга, само че по дърта и по-грозна от нея

fallback