Република Суходол. Снимка: БГНЕС
fallback

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

преди 15 години

Аз съм готин пич. Всички жени ме харесват, а много жени и ме обичат, влюбени са в мен. Тялото ми е атлетично, лизето ми е мъжествено красиво.

167

преди 15 години

Ако уважавахме нашите звезди сега България щеше да се е оправила вече.В Европа уважават свойте звезди .За разлика от нас Българите.Които не уважаваме свойте звезди.Питам се какво ли правим в Европейския съюз като не умеем да ценим известните личности.Ние Българите с този манталитет не заслужаваме да сме в ЕС.

166

Observer

преди 15 години

с вкус на свинско и аромат на ***...Ще бъда кратък. Ще използвам прости изречения. 159 подсказа къде е зародиша на проблема. Куцо, кьораво и съкато ежедневно изживява в цвят и звук "Пътят към София", "Пътят към Варна, Бургас, Пловдив", т.н. Само че, когато пристигне в обетованата земя и гордо се нарече "гражданин", той не придобива навиците и нравите на "градо", ами си остава с кромидения си манталитет. И ето че на сцената се появява изключително смешния типаж "бат' ББ", който е много ербап и приказва едни такива невероятни истории, че на "дребния човечец" направо му се привижда Караджата. Във второ действие идват избори, "дребния човечец" вдъхновен и опиянен от брилянтното ораторско майторство на "бат' ББ", тутакси се завтича до урната и си дава подкрепата за този съвременен хайдутин. Ама "дребния човечец" не е наясно че съвременното тълкуване, особено по отношение на "бат' ББ", на категорията "хайдутин" е "престъпник". После "бат' ББ хайдутин" започва с едни обещания, ум да ти зайде. *** се трупа, хората псуват, други се тръшкат, трети трето... ама срещу кого!? Срещу себе си. Не е виновен този който яде баницата, виновен е този дето му я дава. Истинските софиянци, пловдивчани, варналии и т.н. никога няма да подкрепят шарлатанин и престъпник, само "дребните човечета" са способни на това. Защото са прости. Извинявам се за това, но е така.

fallback