Снимка: БГНЕС
fallback

“Изпитвам чувство за вина, гняв, че не заслужавам това дете, което имам“, обяви бащата на Мануела Горсова -  Красимир пред Нова телевизия.

"Не ми се иска да вярвам, че това е поръчка срещу мен. Но за мен това не е важно, защото аз съм виновен за всичко, което направих", каза още Горсов по повод разкритията в медиите, че  харчи парите, предназначени за лечението на дъщеря му, за хазарт.

Красимир Горсов се извини на родителите си, на близките и на бизнесмена Петър Христов, който помагаше за лечението на Мануела. Той каза, че е малко вероятно утре да пътува за рождения ден на дъщеря си.

Бащата на Мануел за първи път призна открито, че има проблеми с хазарта.

Dnes.bg припомня, че bTV показа скандален репортаж, в който се вижда как Красимир Горсов - бащата на ранената в катастрофа Мануела Горсова, харчи събраните от граждани пари за дъщеря си на ротативки.

Кадрите с бащата на Мануела са заснети със скрита камера на два пъти – през май и юни тази година.
Горсов тогава заяви, че не е харчил пари от сметките на дъщеря си, но допълни: „няма да се закълна, тъй като вярвам в тези неща“.

На 5 август 2007 година единадесетокласничката от езиковата гимназия във Велико Търново пострада тежко, след като фигуристът Максим Стависки предизвика катастрофа.

Сблъсъкът отне живота на 24-годишния Петър Петров от Сливен, а Мануела изпадна в кома.

Наскоро майка й Диана разказа, че възстановяването на Мануела върви по план и тя дори работи на компютър.

"Според лекарите има потенциал. Всички са оптимисти, но не може да се каже. Това е нервна система", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

преди 15 години

Много хубав въпрос! Затова го оставям за самостоятелен коментар.Плаща ми съвестта ми. Сам на себе си плащам.Плащат ми хората, които оживеят в България. Които живеят мизерно в жалката балканска действителност, моделирана от мафиоти и техния медиен антураж.Плащат ми всички онези, които са дали нещо на Мануела, пък и на другите. Пък и онези, които ще дадат в бъдеще на други.Плащат ми онези, които Горсов излъга, докато БТВ се чудеше кой на нея и как да плати!Сега, ако ми позволиш, малко съвети. Жалката балканска действителност се дължи до голяма степен на кадърни журналисти и големи професионалисти като Миролюба Бенатова. Има само две версии за огромния интервал от време, през който репортерката е знаела за поведението на Красимир Горсов, но не е предприела действия по спирането му:1.Получила е финикийска награда предварително шампиона по кънки, или такава й е била обещана от хора близки до него. Много доводи има за това, освен огромното закъснение пускането на скандала по време на олимпиадата, месец преди делото и т.н.2.Разчитала е скандалът да стане по-голям, репортажът по-бомбастичен и да се вреди за някаква журналистическа награда. Който е гледал БТВ новините през годините, знае, че това е малко по-важно за тях, отколкото за журналисти като Васил Иванов например!Какво трябва да направи БТВ в отговор на тези две основателни съмнения?1.Да споменава по-често Стависки, като с това покаже, че изолира всякакви възможности/предмети за сделка между Стависки и Бенатова, не дай си боже между Стависки и Медията. Това като че ли започна да се прави едва днес сутринта при Бареков:) Ще видим, разбира се, как ще продължи...2.Второ, колкото и тежко да е, да признае, че Бенатова е допуснала груба грешка в работата си, като не е притиснала червея Горсов до стената навреме и е допуснала увеличаване на щетите! Това касае журналистическият и морал. Аз за такава грешка бих я отстранил от медията. За ръководството на БТВ не знам :)3.Сега, с риск да предизвикам съмнения, че Горсов ми плаща или пък жена му, ще предложа и парично извинение от страна на БТВ към дарителската сметка на Мануела Горсова. БТВ репортерката се опита да експлоатира случая, допринасяйки с продължителното си мълчание за източване на дарителската сметка на Мануела. Нека медията БТВ да вкара някаква крупна сума по тази сметка. Например, ако Горсов е профукал 100 бона, БТВ да поеме отговорност за половината от тях. Или за някаква по-малка част, но значима в абсолютен размер.Какво мислиш по поставените от мен въпроси?

144

преди 15 години

Не защитавам Горсов, обвинявам БТВ. Съгласи се, че има разлика. Обвинявам тази медия за това, че сгащи Горсов по бели ***, но се мота месеци наред. Ако за Горсов няма извинение от рода на това, че е жертва и болен човек, за БТВ въобще няма оправдание. Те не са нито жертва, нито болни, много хора са, които могат да генерират собствена позиция и да реагират адекватно на случая. За тези неща съм писал в предишните коментари, няма смисъл да се повтарям. Според мен БТВ трябва да се извини на зрителите си за това, че експлоатира случая. Трябва да се извини на дарителите, по-едри и съвсем обикновени, дали залъка си, за това, че не спря Горсов навреме, а се опита да го експлоатира, позволявайки му по този начин да продължи да харчи. БТВ е категоричен съучастник на Красимир Горсов в това му малоумие.От нещо в коментара ви ме боли много. Затова и тук ще се повторя! Миролюба Бенатова има много лебец да изяде, докато стигне нивото на колегите си от Нова Телевизия. Да не говорим пък за Васил Иванов! Тук като че ли стигаме до поговорката:Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак!Миролюба Бенатова е много далеч като журналистически качества от Васил Иванов и затова него го действат с взривчета, както вие се изразявате, а нея с есемеси. Поръчителите и извършителите на бомбаджилъка срещу Васил Иванов са неизвестни и досега. Там нещата са много по-сериозни и далеч не оставят следи от съмнение за самосплашване. Бомбата срещу дома на Васил Иванов беше достатъчно мощна, за да убие хора. Не е нужно да си сапьор, не е нужно да си посетил местопроизшествието, за да знаеш, че е така. Просто трябва да си видял записа след взрива, който Нова Телевизия пусна. Разбира се, за мен моралът на медията БТВ е фалшив, та какво остава плашенето им по есемес. Смешници са! Ето им една идея! Да вземат един телефон, да препишат моя фраза от коментарите ми и да се заплашат с нея. Па после да отидат и да ореват МВР, че някой ги плашел, че ги наричал ла*на, ама те дори го били разкрили. От Днес БГ в подобна ситуация и по закон са длъжни да ме идентифицират, същото се отнася и за Интернет доставчика ми проблеми няма да имат с никого. Така може Миролюба Бенатова да направи още един бомбастичен репортаж вече за мен :))))))

143

преди 15 години

@ Третата версия на новинитеОт: АнонименУважаеми читатели...................Кой ти плаща, та толкова си се разписал? Зящо защитаваш този престъпник Горсов? Той още от самото начало се пазареше със Стависки за пари. Пазареше се защото видя с очите на хазартен играч златна кокошка. Да, ама не - както казваше Петко Бочаров. Има съд и присъда. Има адвокати. Осъждат те и плащаш. Няма пазарлъци, няма тука има, тука нема. Като не е доволен да обжалва. Сега какво Бенатова му е виновна и БТВ-то защото го гепиха по бели ***. Какво, да затворим устата на журналистите, както на Васил Иванов от нова. Няколко взривчета и тихо и кротко го пратиха в десета глуха. Извинявай, ама май и ти си от групата ГЕПИ. Жалко, потвърждаваш това което написах - ЖАЛКА БАЛКАНСКА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!Затова ще тънем в блатото, защото истината боли. А престъпниците не са малко. От тези, които те лъжат по телефона - "оле майко, стана катастрофа помагай...", после Горсов, та се стигне до парламента, прокуратурата, съда и т.н. Всичко е гнило, защото винаги има оправдание за престъпниците. Губя си времето да ти пиша защото е отвратително да живееш сред мошенници. Това зло трябва да се изкорени, защото страдат хиляди хора, включително и аз.

fallback