Настояваме Красимир Горсов да направи пълен отчет за изразходваните средства, събрани от благотворителната кампания за лечението на неговата дъщеря Мануела, обяви главният секретар на община Велико Търново Мина Илиева, по повод излъчения по bTV репортаж, уличаващ бащата на Мануела в хазарт.

Това огромно петно върху благотворителността в България поставя на дневен ред необходимостта от строго регламентиране на прозрачността при управлението на средствата от дарителски кампании, коментира главният секретар на общината.

Над 50 000 лв. бяха събрани само във Велико Търново в различни благотворителни прояви и концерти. 5 000 лв. за лечението на Мануела бяха отпуснати и от бюджета на общината, припомни още Мина Илиева.

Тя определи като страшно престъпление кадрите с Красимир Горсов, който беше хванат да играе хазарт.

Потресена съм от това, което видях, и съм сигурна, че великотърновци се чувстват като мен, допълни главният секретар на общината.

Община Велико Търново бе един от двигателите на кампанията в подкрепа на 18-годишното момиче, което бе изпратено за лечение в клиника в Израел.

В продължение на месеци общинската администрация координираше акцията, в която, наред с представителите на местния бизнес, с дребни суми се включиха стотици деца, ученици и пенсионери.

Dnes.bg припомня, че bTV показа скандален репортаж, в който се вижда как Красимир Горсов - бащата на ранената в катастрофа Мануела Горсова, харчи събраните от граждани пари за дъщеря си на ротативки.

Кадрите с бащата на Мануела са заснети със скрита камера на два пъти – през май и юни тази година.

Горсов заяви, че не е харчил пари от сметките на дъщеря си, но допълни: „няма да се закълна, тъй като вярвам в тези неща“.

На 5 август 2007 година единадесетокласничката от езиковата гимназия във Велико Търново пострада тежко, след като фигуристът Максим Ставийски предизвика катастрофа.

Сблъсъкът отне живота на 24-годишния Петър Петров от Сливен, а Мануела изпадна в кома.

Наскоро баща й Красимир Горсов разказа, че след преместването й в Израел Мануела вече е в съзнание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase