Снимка: БГНЕС
fallback

Зърнена криза в България тази година със сигурност няма да има, обяви заместник-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев.

По негови думи, от много години в България не е имало толкова богата реколта от пшеница.

4,4 милиона тона е общото количество зърно за годината.

"Богатата зърнена реколта тази година е добра и като качество", добави Пейчев.

До края на август Държавният резерв ще се намеси и ще купи около 150 хиляди тона зърно, а това ще раздвижи пазара, посочи още Димитър Пейчев.

Според него, "проблемът сега е в друга посока" - страната ни трудно ще изнесе толкова голямо количество зърно по море, както е правено досега.

Ще се наложи да се използва и железопътния транспорт, и автотранспорта, посочи заместник-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

бай Данчо,но още не

преди 15 години

Коко,май двама с тебе само схващаме как ни плацикат.Това,което до сега ни се случи е много зле,ама трябва да стане още по-зле,зада се ококорят.Тъжно брате,много тъжно когато си сред ***.

2

Koko

преди 15 години

е шо па да нема зърнена криза?

1

бай Данчо,но още не

преди 15 години

Няма да има зърнена криза?Вицове разказва зам.министъра.Това е сигнал за ексорт/заскладяване при сегашни цени/,експорт на Държавния резерв от когото трябва,след това попълване на същия при нови цени и ето ти "спретнати условия"за нови цени на хляба.Отработен многократно вариант.При 19евроцента за 1кг.брашно в Германия-смятайте разликата наесен в България.Хляба,тока,пътища и водата трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да са монопол на Държавата.Друга форма-хайдуклук,местен и международен/пазарен/.

fallback