Снимка: БГНЕС
fallback

Българските животни да бъдат закарани в Гърция и там да бъдат сключени българо-гръцки сдружения, които да отглеждат говедата ни.

Това каза председателят на Асоциацията на млекопроизводителите Адриан Цаконски.

По думите му, фермерите ще се борят докрай за правата си.

"Ако е необходимо, ще вдигаме барикади, ще се бием с камъни и ще влизаме в ръкопашен бой", заяви Цаконски.

Управителният съвет на протестиращите ще обсъди как ще продължат протестните им действия другата седмица.

На днешния протест пред Министерство на земеделието и храните фермерите бяха излязли с плакати "Богат министър - богат фермер", "Корумпираните и мутрите - вън!, "Равен достъп до субсидии" и др.

С кавали и тъпани те скандираха "Ма-фи-я".

Животновъдите бяха подкрепени от народната певица Валя Балканска.

Очаква се всеки момент земеделският министър Валери Цветанов да разговоря с протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Svetoslav

преди 15 години

Прав е доктора!Тия плащат здравни осигуровки по 60 лв. на година, разликата до реална цена им доплащаме ние! За пътищата, които блокират не са дали 1 ст. строим им ги ние! Ама сега искали да им даваме и пари в брой!?!? И много ми е интересно ако в магазина има вносно мляко по 50 ст.и българско по 80 ст. колко от вас подкрепящи БЪЛГАРСКОТО ще си купуват по 80 ст. Да подкрепяш българското означава да подкрепящ ефективното производство. Ако някой не е ефективен по-добре е да фалира отколкото да се се налива пари в бездънна каца. Предполагам вие сте и тези дето ревете, че държавата трябва да запази Кремиковци, щото бил български производител. Аман от вас.

26

НИКОЛА СТОЯНОВ РУСЕ

преди 15 години

ЕДИН КОМУНИСТ КАКТО СИ МУ Е РЕДА ОТИШЪЛ В 'АДА'. ТАМ ДЯВОЛЪТ ГО ВЗЕЛ И ГО СЛОЖИЛ НА ЧЕВЕРМЕ, КАКТО комуниста ТАКА СЛАГАЛ ЦЯЛ ЖИВОТ НАРОДА И ЗАПОЧНАЛ ДА ГО ВЪРТИ БАВНО И ДА ГО МЪЧИ. РЕШИЛ И СЛОЖИЛ КАРТОФИ В ЖАРТА ЗА ГАРНИТУРА.ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕН НА ДЯВОЛИТЕ ОБЯВИЛИ СЪВЕЩАНИЕ И ДЯВОЛА ТРЯБВАЛО ДА ОТИДЕ. ДОБРЕ,ЧЕ МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ БИЛО НАБЛИЗО И ТОЙ МУ КАЗАЛ;- АЗ ОТИВАМ НА СЪБРАНИЕ И ЩЕ СЕ ВЪРНА СЛЕД МАЛКО. ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТИ ЩЕ ВЪРТИШ ТОЯ ТУК НА ЧЕВЕРМЕТО, НО БАВНО ЗА ДА СЕ ОПЕЧЕ РАВНОМЕРНО,А И КАКТО ТОЙ БАВНО Е МЪЧИЛ НАРОДА СИ., И ТРЪГНАЛ.КАТО СЕ ВРЪЩА, КАКВО ДА ВИДИ,МАЛКОТО ДЯВОЛЧЕ ЗАПОТЕНО БЪРЗО ВЪРТИ ЧЕВЕРМЕТО И НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЕМЕ ВЪЗДУХ ЧАК. ДЯВОЛА ПОПИТАЛ ;- НАЛИ ТИ КАЗАХ БАВНО ДА ВЪРТИШ, ТИ ЗАЩО ТОЛКОВА БЪРЗАШ.А ДЯВОЛЧЕТО ОТГОВОРИЛО-ТАТЕ, ТАТЕ АЗ КАТО ВЪРТЯ БАВНО ТОЙ КРАДЕ ОТ КАРТОФИТЕ.

25

-

преди 15 години

Пък на това "докторче" да му кажа - като ти е все едно какво мляко пиеш, отиди в някоя друга държава,нагъвай хамбургери от генетични ***, пий суроватка и тлъстей. Ние сме в България, българи сме и затова подкрепяме българския народ. Не че инфраструктурата не е важна, но като останеш гладен като *** през зимата ще те питам дали ще говориш същото.Поне имай уважение към хората,които ти слагат хляба на масата.

fallback