Премиерът миксира. Снимка: БГНЕС
fallback

Бръснещ фотографски полет над червените симпатизанти

Премиерът Сергей Станишев се включи активно в нощния “Бузлуджа оупън еър“, като стартира атракционната програма с микс на песента „Една българска роза“.

Стотици младежи и привърженици на БСП се забавляваха на голямата поляна под върха с участието известни български диджеи.

Купонът започна в 20.30 минути и продължи до ранни зори.

В 22 часа, минути преди да си тръгне от поляната, за изненада на всички, премиерът и председател на ВС на БСП Станишев отново застана зад пулта.

Този път той се включи в изпълнението на българската песен, участвала на тази годишния конкурс на Евровизия в Белград - „DJ, Take Me Away“.

В събота срещата на ливадата протече екзалтирано и с висок градус на настроението.

Премиерът обедини насъбралото се множество и прикова вниманието му с речта си.

Симпатизантите на партията пък развяваха разнообразни знамена – едни с подкрепата си за АЕЦ Белене, други просто показваха лика на Ленин.

За сравнение - наскоро в Литва, която някога бе част от съветския блок, парламентът забрани публичното показване на символи от ерата на нацизма и СССР, сред които и значките, знамената и всякакви изображения на сърпа и чука.

Същото бе направено и в Естония.

Още през 2005 година пък евродепутати от Литва, Чехия, Унгария и Словакия призоваха евроблока да комбинира проектозакона за забрана на нацистките символи с друг, забраняващ комунистически знаци, като сърп и чук.

Тогава депутатите се аргументираха с това, че символите са спомен за страданията по време на режимите от ерата на Съветския съюз.

Затова пък български младеж гордо крачеше из треволяците на Бузлуджа, разхождайки фланела с щамповано обяснение към обществеността, че „Сталин е наш рулевой“, очевидно изразявайки идеалистическия си унисон с Комунистическата партия в Санкт Петербург, която наскоро обяви, че ще поиска от православната църква да канонизира Йосиф Сталин за светец.

Срещата на социалистите на Бузлуджа приключва в неделя и може да бъде синтезирана с три думи: веселба, кебапчета и бира. И крехка младежка носталгия по Сталин, Ленин и минали, неживяни времена.

Бръснещ фотографски полет над червените симпатизанти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

170

Мис Бузлуджа

преди 15 години

Искам едно нещо да ви кажа само, ПОКАЖЕТЕ СЕ ПРЕД КАМЕРА С ТЕЗИ ИЗЯВЛЕНИЯ И ИЗКАЗВАНИЯ ПРОТИВ ПОЛИТИЦИТЕ, НА ПОЛИТИЧЕСКА ТЕМАТИКА! ДОКАТО СЕДИТЕ И ПЛЮВАТЕ ЗАД МОНИТОРИТЕ И ЗАМЕРЯТЕ ТЕЛЕВИЗОРА С КАШКАВАЛ, НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИТЕ! АЗ СЪМ ДОБРЕ И СЪМ ДОВОЛНА ОТ ЖИВОТА, ЗАЩОТО САМА СЪМ СИ ГО НАПРАВИЛА ДА МИ Е ДОБРЕ. На този Тревненеца искам да му кажа, че мнението му никак не е фиктивно и актуално, защото първото, което е, че това не беше конкурс за красота, а просто част от невероятния купон, който си сътворихме там. Второто, което е: изобщо не ми пука, какво мислиш, със сигурност си някой грозен незабележим комплексар, който плюва срещу всяко красиво нещо. Който иска да разгледа снимки да посети сайта red-bg.net там има достатъчно. п.с. И снимките от Трявна са там, само че *** щом си ме гледал как се снимам, можеше да дойдеш и да ме заговориш, Страхлив плъх!!!

169

преди 15 години

N167 az po nechitav ot Sergeicho ne vizdam. I ot BSP. Vinagi sme si patili ot BSP.

168

kom-pot

преди 15 години

най-после спокойствие за моето сърце - сергича ще има с кво да се занимава, като падне от власт, ще ни весели по селски сватби и кръщенета, ама най-добре май ще се справя с погребенията

fallback