Родственици на загиналите във влака София-Кардам в нощта срещу 29 февруари правят паралел с последния инцидент в БДЖ - пожара във влака Пловдив-София, станал на 21 юли.

Комуникацията между служителите е на същото равнище, пак същата паника сред пътниците, отново пожарогасителите не са били достатъчно, коментира Васил Ковачев - баща на загиналия студент от Шумен Стоян Ковачев.

По думите му, взетите мерки за сигурността на влаковите композиции след трагичния инцидент през февруари са половинчати.

Отново се прави опит общественото внимание да се насочи в неправилна посока - да се търсят белези за външна намеса при пожара, добави Васил Рашев - син на археолога проф. Рашо Рашев, намерил смъртта си в нощния влак.

Проблемът не е само в нуждата от нови вагони, но и в подбора и квалификацията на кадровия състав на БДЖ. В транспортния процес участват много хора и е достатъчно само един да прояви безотговорност, за да стане нещастие, заяви Васил Вичев - баща на 26-годишния Даниел Вичев от Добрич, който също изгоря във влака София-Кардам.

Родствениците на загиналите днес се събраха в Добрич, за да обсъдят възможността за поставяне на паметен знак край Червен бряг, където стана трагедията през февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase