Снимка: БГНЕС
fallback

Акциите на ДАНС, при които бяха привикани Николай Маринов - Малкия Маргин и Златомир Иванов-Баретата, нямат законови основания, заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

Според него ДАНС се употребява политически, за да се отклони вниманието от спирането на стотици милиони евро за България от ЕС и да се покаже, че "властта тропа оръжие и заплашва някого".

Атанасов смята, че ДАНС трябва да обясни защо тези хора са били призовани.

По думите му, съгласно Закона за ДАНС, задачите на агенцията са свързани с контраразузнаването и с борбата с корупцията по високите етажи на властта.

"Борбата с организираната престъпност е правомощие на МВР. При тази ситуация - "да се пие кафе със Златко Баретата и Маргина", е логично да се попита в коя от тези законови задачи влиза ДАНС", попита депутатът.

И отговорът не се забави: Не сме предлагали на "гостите" си кафе, а единствено чаша минерална вода, съобщиха от ДАНС.

Явно незадоволен от отговора им, Атанасов прикани ДАНС да обяви дали двамата са част от чужди разузнавателни служби.

"Ако са свързани с борбата с корупцията по високите етажи на властта, е нужно да попитаме "кога ще поканят на кафе и министрите, от които са взимали подкупи, или са им давали", добави Атанас Атанасов.

"Казаха ми, че в ДАНС нямат автомати за кафе, дано да са си купили", така шеговито Татяна Дончева от левицата коментира акцията на агенцията.

Според нея друг е въпросът колко от свършената от ДАНС работа ще бъде полезна в последствие.

По думите й срещите са оповестявани, за да бъдат държани медиите в течение и да е ясно, че "ДАНС върши някаква работа".

"Кажете на директора й да си намали съобщенията и той ще го направи с радост", препоръча червеният депутат на журналистите.

"Създадохме ДАНС, за да свърши работа за две пари. Оставете я да си я свърши", завърши Дончева.

Председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов пък предположи, че акцията на ДАНС вероятно е заради връзки на Баретата и Маргина с високите етажи на властта.

„Всички знаят, че за тези лица има подозрения за връзки с криминалния контингент, а ДАНС има превантивна дейност и функция, както и функция по разкриване на престъпленията", посочи Спасов.

На въпрос дали е нормално лица като Златко-Баретата и Маргина да бъдат канени на кафе от ДАНС, Спасов отговори, че поканата е била доста настоятелна и вероятно ще има превантивен и дисциплиниращ ефект.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

знаещ но не можещ

преди 15 години

Не виждам защото всички власт имащи се правят на "ощипани моми"??!Съдават ДАНС/не флаш-данс де.."и подобно ненужни структори ...!защо разбиха следствието...?Има парламент на всичко ни е ясни че не народа открадна а власт имащите...!Простичко е огледайте те се кой направи хотели ,заводи,палти..Съберете се избраните от народа депутаите национализирате ги и готово...!!Ама не ви стиска нали?!Т рудно ли вие ..май да..!!Защо ли ?Ами защото това сте вие...или вашите синове и дъщери и баджанаци...!Не става капаитализъм със управляващи кумонисти другари-господа!!На българина му е вродено да краде...така е възпитан...Трябва ни един сриозен "Хан Крум"имаче оправия няама..нЕКА Д АСЕ ПОУЧИМ ОТ Чили....върнете се назад в историята и и то от преди 20 години и ще разберете за какво става реч и от какво се нуждам със "мекият брУст"не върви в България .. Доказахме го като се насрахме за няколко години..всчики тези дето се правят на "големи политици "там...на СТАДИОНА..както в ЧИЛИ..СТИГА СЪ МЕКИЯТ...!!!

28

Ще гледаме

преди 15 години

Колега-кои сега се учат,кои използват наученото.Отговор-там няма такива ,които могат да се учат,няма и такива които знаят как.Ааа разбрах-танцуват стеб ай стеб.Това ли е пречината,като гръмне някъде-да заемат такива стойки.Даа гледаи-сурикатите,като видят граблива птица-подобно е.

27

преди 15 години

Как се разделя на две магарета слама? Голямата купчина се разделя на две равни части.На всяко магаре се слага по една купчина.Много от новопостъпилите служители правят основна грешка при разделянето.Слагат и двете купчини при едното магаре.Вярното е по една купчина и на двете магарета.Айде бягайте да тренирате.

fallback