Борис Велчев. Снимка:Булфото
fallback

Отговорността за взривовете в Челопечене трябва да се търси в едно или няколко длъжностни лица в Министерството на отбраната и Генералния щаб, заяви главният прокурор Борис Велчев преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет.

Според обвинител №1 е недопустимо охраната на поделението да бъде поверена на двама пенсионирани военослужещи, лишени от всякаква охранителна техника.

“Ако обектът в Челопечене имаше нормална охрана може би нищо нямаше да се случи”, допълни още Велчев.

Главният прокурор изрази увереност, че имената на длъжностните лица в Генералния щаб и Министерството на отбраната, допуснали подобни груби нарушения ще бъдат оповестени.

Борис Велчев призна, че в прокуратурата е постъпил сигнал за нарушения в поделението още преди месец.

По случая се води разследване срещу командира на поделенето, свързани с нередности при търгове за продажба на отработените при утилизацията продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

преди 15 години

По същата логика , ако бяхте предприели нещо по сигнала изпратен до прокуратурата преди месец, нямаше да има значение каква е охраната, вече щяхте да сте взели мерки и нямаше да се случи този резил!

19

преди 15 години

голям смях, щом и главния прокурор не си е попитал съветниците за какво иде реч. Най-добре е този, който се смее последен. Тоз главен прокуров май вече е за посмешище - ще видим, ще чуем, ще разберем,тече разследване,не мога да се говоря, а сега пък се разсмял. На мен пък ми се реве за децата от Индиго, за изгорелите 14 войничета като факли на околовръството, за сестрите Белнейски и за хилядите закрити дела, поради изтичане на давност, за оправданите кредитни милионери, за сделките с мутрите и т.н.. Главният прокурор на си гледа кочинката, че вонята идва и от прокуратурата май-май.

18

AAAAAA(((((((((((

преди 15 години

Отговорността трябва да се търси в едно или няколко длъжностни лица в Министерството на отбраната и Генералния щаб, заяви главният прокурор Борис Велчев преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет.Toq smechko puk.A иначе има индивидуална и колективна тоговорност но и в двата случая в територия БГ е безотговорност.

fallback