Инфлацията все пак храни някои. Снимка: Dnes.bg
fallback

Натрупаната инфлация от май 1990 г. до май 2007 г. е 384 514,9%, показват изчисления, направени чрез новия калкулатор на инфлацията, който от днес е достъпен на сайта на Националния статистически институт /НСИ/.

Всеки ще може да изчислява инфлацията, спрямо желан от него период за различни стоки, горива, храни, се похвали председателят на Института Мариана Коцева.

От днес в 28 статистически бюра в страната гражданите ще имат достъп до електронната библиотека на НСИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Грешчици

преди 15 години

Е, като поправим МАЛКАТА грешка, че годината е 2008-***, а не 2007-***, инфлацията излиза горе-долу вярна. Горе-долу защото изниква въпроса - на коя инфлация да вярваме? На тази според калкулатора или на тази според останалите публикации на НСИ, примерно на "СЕРИИ ОТ ИНДЕКСИ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ ЦЕНИЗА ПЕРИОДА МАЙ 1990 - МАЙ 2008 Г. ПО МЕСЕЦИ", според която инфлацията е близко до тази на калкулатора, но не е толкова, а е 384137.09%. После този калкулатор защо не дава и трите вида инфлация, които пресмята НСИ - по голямата кошница, според малката кошница и хармонизирания индекс?

25

Доню Донев

преди 15 години

такъв ,освободи форума от твоите глупости.

24

преди 15 години

сигурен ли си че не съм излизал на улицата???? и още нещо-от смешковци като теб "толерантни"сме на това ДЕРЕЖЕ-разни османчовци да си позволяват да пишат така в нашата страна.аз съм от варна и ако си запознат тук доста се борим особенно с областния от квотата на дпс.така че не говори глупости че само пишим в форумите-това драги ми *** също е начин да събудим и вразумим заспали те и заслипени те!

fallback