Снимка: Булфото
fallback

Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против предстоящия гейпарад в София.

В изявление се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

В позицията на църквата се посочва още, че християните не осъждат и не презират тези хора, а осъждат греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране.

"Протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение", се казва още в изявлението на Варненската
митрополия.

Преди два дни председателят на Българския национален съюз също протестира срещу планирания за 28 юни гей-парад в столицата.

Боян Расате обяви, че не е против хомосексуализма вкъщи, а против този, който агресивно се пропагандира и си пробива път във властта.

Според него хомосексуализмът и педофилията навлизат все повече в нашето общество и се толерират от политически партии и от законодателната власт.

"Във всички партии, за които се сетите, има хомосексуалисти. Само за БЗНС не съм чул да има такива", каза Расате.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

do 147

преди 15 години

hodi tva go kaji na maika ti i na ba6ta ti posle da te smelq ot boi ...i posle se samoubii ;)

150

plamen

преди 15 години

Ti sigurno si ot obratnite shtom kato gi zashtitavash.Ne govori sprqmo curkvata zashtoto tq e napulno prava i vizira bibliata.Gospod ostro kritikuva tozi grqh vuv svoeto slovo i kazva che tezi koito go vurshat shte otidat vuv ada ako ne oburnat kam Isus.rimlqni 1 glava:20. Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така че човеците остават без извинение. 21. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но се извратиха чрез своите мъдрувания и несмисленото им сърце се помрачи.22. Представяха се за мъдри, а станаха глупци23. и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четирикраки и на влечуги. 24. Затова според страстите на сърцата им Бог ги предаде на нечистота, така че да се опозорят телата им между самите тях 25. те, които замениха истинския Бог с лъжлив и предпочетоха да се покланят и да служат на творението, а не на Твореца, Който е благословен довека. Амин.Tuk Bog govori za obratnite:26. Затова Бог ги предаде на срамни страсти, като и жените им измениха естествената употреба на тялото в противоестествена.27. Така и мъжете, като оставиха естественото сношение с женския пол, разпалиха се в страстта си един към друг, като вършеха безобразие мъже с мъже и приемаха в себе си заслуженото въздаяние за своето нечестие.28. И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,29. изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, алчност, омраза; пълни със завист, убийство, свада, измама и злоба; 30. клюкари, клеветници, богомразци, нахални, горделиви, самохвалци, изобретатели на злини, непокорни на родителите си,31. безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;32. които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тези, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват онези, които ги вършат.

149

VX

преди 15 години

Хора, опомнете се! Стига с тази омраза! Помислете това, което казвате и вършите всеки ден, е това, което давате на децата си за пример! И още нещо:Според Конституцията на Република България:Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.Европейски съюз Основни права на хората: Чл. 21. Недискриминация (мой превод) Дискриминацията по пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични особенности, език, религия или светоглед, заради политическо или от друг вид мнение, по принадлежност към национално малцинство, по имущество, по рождение, заради физичесло или психическо увреждане, по възраст или сексуална ориентация е забранена.Last but not least: Брак между хора от един и същи пол е разрешен в: Австралия, Канада, Южна Африка, Белгия, Холандия, Испания, Норвегия (2009)Според закон е разрешено съжителство на семейни начела в: Германия, Португалия, Франция, Австрия, Финландия, Швеция, Дания, Швейцария, Андора, Исландия, Люксембург, Словения, Чехия, Унгария, Великобритания, Бразилия, УругвайДържави, които изцяло забраняват подобни връзки са: Полша, Латвия, Литва, Русия, САЩ, Япония, България

fallback