Снимка: БГНЕС
fallback

БДЖ не носи отговорност за трагедията с влака София – Кардам. Това е заявил транспортният министър Петър Мутафчиев пред Васил Вичев, баща на Даниел Вичев, един от деветимата загинали в пожара  на 28 срещу 29 февруари, съобщи Дарик радио.

Персонална, а не техническа е причината за трагедията според вътрешното разследване на министерствота на транспорта, заявил Мутафчиев.

"В понеделник, късният следобед, ми се обади неговото пресаташе и ме помоли да присъствам на среща, на която ме кани министърът. Опита се да ме убеди, че причината не е в институцията БДЖ.

Тяхното собствено вътрешно разследване показало, че причината за трагедията не е в техническата неизправност на влака, а се свежда до персонална вина в част от обслужващия персонал на влака.

Той ни каза, че това са кондукторът, началникът на влака, шахнерът. Работата се свежда до най-ниското служебно стълбище”, каза Васил Вичев.

Наблюдаващият прокурор по делото Валери Мирчев казал пред Вичев, че разследването по случая ще приключи в края на месеца с още няколко допълнителни експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

бззз

преди 15 години

По стара партийна традиция виновни са портиера и шафнера!А номенклатурата ГОРЕ е света вода ненапита!

29

Krasen

преди 15 години

За тези думи Мутафчиев трябва да си подаде оставката.Интересно ако негов близък беше във влака как щеше да говори!

28

marystaneva

преди 15 години

Пряката вина може и да е на шафнера, но отговорността си е на БДЖ. Всеки работодател е отговорен за служителите си.

fallback