Снимка: segabg.com
fallback

Вътрешният министър Михаил Миков заяви, че всяка седмица има случаи на нелоялно поведение на полицаи.

Пред вътрешната парламентарна комисия той представи идеите си за промени в МВР, като се обяви за ясни нива във ведомството и даде срок от 6 до 8 месеца за пълната компютъризация на разследващите органи, тъй като сегашната техника била отдавна морално остаряла.

Според Миков, необходим е и по-строг контрол върху специалните разузнавателни средства, които трябва да бъдат обособени в агенция.

Сред останалите му идеи е и завишаване на вътрешната сигурност.

Четири ще са основните функции на МВР. Сред тях са разкриване на престъпленията, поддържане на обществения ред, граничен контрол и противопожарна безопасност.

Миков набеляза и още промени: да бъдат премахнати кубинките от летните униформи на полицаите, както и закупуване на мотори в големите градове за по-голяма мобилност на полицейските служители.

Вътрешният министър призна още, че социалният статус на работещите в системата на МВР изостава

"Около 81 на сто от бюджета на МВР отива за заплати на служителите на ведомството,останалата част са за  капиталови нужди и дейности", посочи Миков.

Според министъра е важно да се въведе диференцирано заплащане на служителите, тъй като когато се вдигат еднакво заплатите, това демотивира служителите.

"Надявам се промените в МВР да станат най-късно до края на юли", каза Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

вк

преди 15 години

До февруари - много време е това!Ако не от друго от глад може да се умре!

93

Meтров

преди 15 години

Егати разсъждението, а респективно, когато с колегата ти до вчера сте получавали по равно, а от днес той е с 350-400 отгоре ти как ще се чувсваш. Може ли от утре правосъдния министър и този на земеделието и горите, примерно да му вдигнат заплата а на г-н Миков да му остане старата, е да ама и инфлациятада му я изяде и нея, пък и да не работи нищо друго т.е. да няма право....аааа и да не взима рушвети или както е модерно сега да не се корумпира. Лошо колеги е да *** ама не сме само ние *** и тези от ЕС са *** защото вярват на неверни показатели и на истински корумпираните, тези червей които от години прояждат държавата ни. За това сме си виновни ние хората, защото от двайсет години търпим 300 човека да ни правят на маймуни. Да разполагат с парите от нашите данъци от тези на изтормозените ни родители, за да си водят охолен живот. Аз искам един от тези красавци в парламента за еднанощ да дойде в моето отделение една нощна смяна да изкара и нека да казва после, че и 8% са ни много за сега.Аз ще изчакам до Февруари ако нищо не се промени ще се махна нямам намерени да пропилявам младините си в една затънала система. Нашето МВР е като ръждясала жигула с неопределен цвят на фона на лъскавите шкоди на словенските колеги от една подобна нам структура.

92

kykata

преди 15 години

Незная в друга държава на полицай да са отнете правата му като гражданин!! Да, за жалост тук е така- като се започне с неможе да работиш друго защото си полицай!?!Ние да не сме прокажени?! Искаме да си изкарваме честно както всички някой лев но уви ... След като дължавата няма достатъчно пари да ни подсигури заплати, хм като казахме заплати гледах бр.77/08 год интересно 265 лв щат...почваш като полицайче а дали е така в другите страни!! защо ли да питам ..Колега уведомете обществото,че 500-600 лв ще вземе полицай със 10 год трудов стаж а до тогава... Направо медийте ме изумяват като напишат числа ..ех да бяха истина..Това г-н министъра с РС е най-после техника но да не забравят и консумативи,че тия машинки вървят не само с ел.захранване.Кубинки ли,че това си остана най-хубавото нещо от униформата за разликата от останалата част няма как да ги съсипят производителите но ,,униформите" са само ,,униформи" В жегата се потиш много в тях а зимата зъзнеш като *** интересно тия хора дето ги одобряват правят ли полеви тестове или ,,тестове на маса" ?

fallback