Снимка: БГНЕС
fallback

"Една от уникалните черти на ЕС, в сравнение с други обединения, е неговият социален характер", каза премиерът Сергей Станишев при откриването на седмицата на социалната политика.

По думите му живеем в динамичен свят, който се променя всеки месец и конкуренцията, натискът към ЕС са много високи.

"Това ни задължава да търсим новите измерения и новите начини да запазим социалния характер на ЕС, да го съчетаем с конкурентоспособността, да реализираме успешно икономическо развитие на Европа и гарантиране на правата на хората", заяви министър-председателят.

Той отбеляза, че в този аспект социалната политика у нас трябва да бъде също много динамична.

Според Станишев в България се вижда рязко намаляване на нивото на безработица, голямо увеличаване на коефициента на заетостта и други нови тенденции.

"Затова българското правителство се старае да отговори на тази динамика чрез промяната на акцентите и приоритетите", добави Сергей Станишев.

"За мен лично е много важно да се засилят и контролните функции на българската държава по отношение на спазването на условията на труд, на защита на правата на трудещите се, защото имаме добро законодателство на европейско ниво, но невинаги успяваме да контролираме изпълнението на това законодателство", каза премиерът.

По думите му България е изправена в много сектори пред недостиг на работна сила, в това число и квалифицирана

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Другарю Станишев

преди 16 години

Имах един даксал казваше има някои "другари" които хич не са "другари" - те тва беше в комунистическо време -1990 ! Не знам другаря станише далъ мъ ръзбиръ ? Кога за последно всичките имтам апаратчици и цялата парламентарна *** поне се е опитала да изкара месеца с 400 лв. ? Питам и отговор не искам ! Абе аланколу всичките тези фантасмагории дето ги бърболясвате и децата вече им хващат вяра ! Абе като влезете в този парламент забравяте че има хора дето са рпинудени да преживяват със 100лв на месец бе алооуууу ! Каво ми се плюнчиш и вееш разни там знамена...

16

анонимен

преди 16 години

смях...смях...след образованието и здравеопазването сега нови?!?Чудо,голямо чудо...

15

преди 16 години

Нещо като "дървено желязо". Няма такова понятие

fallback