Снимка: БГНЕС
fallback

Бургаският депутат Светослав Малинов обяви, че ДСБ настоява комисията за борба с корупцията да започне парламентарно разследване за притежаваните от Ахмед Доган имоти.

Заедно с обекта в Отманлий край Бургас, бяха посочени и имоти в Бояна, в с. Дръндър, община Суворово, SPA хотел „Орфей“ в Девин и хотел „Каза Домини“ в Рибарица.

По думите му, Ахмед Доган строи от няколко месеца луксозен палат в местността Отманлий край Бургас.

Обектът е преобразената бивша база на „Елкабел“, който преди това бе приватизиран от „Мултигруп“.

"Десетки работници стягат „Сарая на Доган“ за предстоящия летен сезон", каза тъмносиният депутат.

Обектът се пази денонощно от охранители от фирма „Саламандър“.

„Ще направим проверка на плажа в „Росенец“ и ако има нещо нередно – ще сигнализираме община Бургас за премахването на проблема и осигуряването на достъп“, заяви зам.-областният управител Георги Николчев.

Плажът в Отманлий не е отдаден на концесия, тъй като през последните години никой не е изявил желание да го стопанисва.

Частните плажове вече не са прецедент по Южното Черноморие и става все по-труден достъпът на хората до морето.

Парцелирането на брега и масовото строителство на тузарски вили и хотели включва и незаконно заграждане на ивицата. Глобата за това нарушение е от 2 до 24 хиляди лева.

По данни на областна управа в Бургаска област има 8 незаконни частни плажа, където хората или не се допускат от частни охранители, или им се събират пари за вход.

Такива ивици има във вилно селище „Елените“, морето е недостъпно и в района до комплекс „Етъра“ до Свети Влас, на „Дюни“, в къмпингите „Градина“, Златна рибка“, „Арапя“, „Китен“ и Крайморие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

преди 15 години

stroi i hotel do Govedarci

62

Доброжелател

преди 15 години

Няма нужда от обиди и квалификаций.Ако този сайт помага на органите и се съобразяват с мнението на хората,предлагам:да зе започне "Чисти ръце" ,първо от големците-еднакво,а не само когато се мразят еден друг или по поръчка.Желая здраве.

61

HArd Rock

преди 15 години

Съграждани, не изпадайте в някои заблуждения- не само Доган краде - цялата така наречена политическа класа граби като за последно. Разбира се - съгласен съм, че бившите комунисти и настоящи "социалисти" и всички техни производни в това число и ДПС са на предната линия по разграбването на държавата. За да спре тоя хайдутлук е необходима партия на "твърдата ръка", която всички ние трябва да издигнем на следващите избори. Мисля, че има един проблем, който стои на по преден план от крадливите мераци на Доганчо - а именно разпада на националната идентичност и агресивната пропаганда на ДПС в смесените райони, която води до тотална дезинтеграция на определени слоеве от българското общество. Официален език в страната ни все още е българският, но това масово се погазва от така наречените български турци. ДПС следва неотлъчно заветите на Анкара за прокарването на първоначално културна, а след това и фактическа териториална автономия на някои области в страната ни. Наследница на една терористична организация, отнела невинни човешки животи, партията ДПС е основния проблем , с който гражданското общество трябва да се справи- а това ще стане след като се засили контролът при гласуването на избори, да се въведе задължително гласуване, премахване на двойното гражданство, насърчаване емиграциятa в Родината ни на бесарабските българи и разбира се - обявяване за противоконституционна (каквато си е) партията ДПС закриване на структурите й, съдебно преследване за всички, незаконно присвоили държавно имущество. Мерките са сурови, но крайно необходими за здравето на националния дух. Крайно време е да спрем да напорите за защита правата на измислени малцинства и да издигнем на пиедестал правата на отделния човек, живеещ в България, без оглед на етническото му самосъзнание. Време е всички ние да кажем стига на "либералния" модел на управление довел страната ни до трета национална катастрофа. Време е !!!

fallback