Снимка: freefoto.com
fallback

Има доказателства и официални данни за оцелели моряци от екипажа на кораба „Хера”, каза за Дарик радио адвокат Владимир Шейтанов, който представлява част от роднините на моряците от плавателния съд.

Адвокат Шейтанов допълни, че данните са от източници извън България. Хера потъна край Босфора на 13 февруари 2004 година с 19 моряци на борда.

Шейтанов съобщи още, че към момента не може да уточни какви точно са доказателствата за това, че част от екипажа на Хера е оцелял.

„Има такива доказателства. Има оцелели. След потъването на кораба Хера са видени оцелели моряци. Има данни, тези данни са от официални източници, не от български произход. Има и свидетелски показания за хора, които са видени след потъването на „Хера”, каза адвокат Шейтанов.

На въпрос къде са видени тези хора той отговори "Не мога да уточнявам".

Припомняме ви, че българският кораб „Хера” потъна край Босфора преди 4 години и до момента няма официални данни за оцелели моряци. На борда на „Хера” пътуваха 17 българи и двама украинци.

След потъването на плавателния съд бяха открити телата едва на петима души от екипажа. От НСС, която разследва инцидента, заявиха, че заключенията за причините за гибелта на кораба са почти готови като остава единствено повторният подводен оглед на плавателния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

haha

преди 15 години

Айде ся разбирачите са на ход :D смешовци.

33

...

преди 15 години

Ясно е, че Шейтанов за 2 стотинки работа не върши. Кому обаче е нужно да се изказвате всички така информирано-задълбочено? Някой случайно да е следил отблизо какво се случва? Предполагам, че не е! Някой случайно да се е замислял, че УМРЯЛ е най-лесната диагноза? Очевидно не е! Но ако отписвате и вашите близки толкова бързо ... жалко! Искам да помоля адски компетентните хора, които не са издържали на изкушението да направят мнението си част от публичното пространство просто да престанат да философстват. 14-те семейства и близките им чакат и се борят още, защото има за какво. П.П.: Пряко съм засегната от това, което се случи с този кораб, така че съм склонна да приема няколко човека, които ме напсуват в този "форум", склонна съм да приема солидарното поклащане на глава на други, склонна съм да приема всичко от вас - та какво значение има! вие и представа си нямате даже за какво иде реч!

32

преди 15 години

28,vqrno e.i pri men se poly4i su6toto.

fallback