Снимка: БГНЕС
fallback

"Ако разследването докаже вина във високите нива на йерархията в ж.п. транспорта, няма да има политически чадър за никого", заяви председателят на временната парламентарна комисия по случая с пожара във влака София-Кардам.

Камен Костадинов увери близките, че ще бъдат положени всички усилия за изясняване на истината, а виновните лица да получат своето наказание, за да бъдат избегнати в бъдеще подобни  трагични инциденти.

Преди срещата с Костадинов, близките на 9-те жертви имаха среща с наблюдаващия прокурор Валери Мирчев, но след нея отказаха коментар с аргумента, че са подписали декларация да не изнасят данни, свързани със следствието.

Бащата на загиналия Васил Ковачев заяви, че вероятно ще бъде поискана и допълнителна експертиза за по-детайлно уточняване на възникнали въпроси след излязлата вече основна пожаротехническа експертиза.

Адвокатите на близките и роднините, загинали при пожара от 28 февруари обявиха, че са удовлетворени от срещата.

"В момента не стои въпросът за следствен експеримент с всичките му условности, които би имал този експеримент, адвокат Васил Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

КНК

преди 15 години

Те ще отнесат тоягите.Както стана с децата от река Лим - няма стар автобус,няма фиктивен годишен технически преглед,всичко си е наред в държавните нормативи за организацията на ученически екскурзии,задължиха учителите да стават плувци, алпинисти,пилоти,пещерняци и всякакви други специалисти по спасяванията и за капак шофьора виновен и разпънат на кръст,а истинските виновници са си в къщи ,получават си парите и не им пука какво става с нас и децата ни.Същото беше и при наводненията.Сега същото става и с влака.За това престъпно действие - продажбата на новите спални вагони в чужбина и оставането в експлоатация на старите отпреди 35-40 години,прокуратурата нямала сигнал и затова не се занимава.Но щом се чуе някаква клюка за опозицията,тя веднага се самосезира, нищо че няма данни дори за най-малко нарушения.Това,че не са осъвременени изискванията за безопасност на вагоните,пак шафнерите са виновни,а техническите и противопожарните служби,които дават разрешение за ползване на опасни вагони ,не са виновни.Ще ни "плакнат" и убиват дотогава,докато мълчим, забравяме и гласуваме за тях.

7

преди 15 години

tova be6e turski teroristi4en akt

6

истината

преди 15 години

не е ли във вагона да се използва на момента няма смисъл от друг пожарогасител докато го вземеш и върнеш вече е достатъчно задимено и не можеш да гасиш.Пожарана през годините на съществуването си не еднократно е информирала жп шефовете за това че влаковете нямат пожарогосители и за други неизправностти но тези шефове не са взели мерки по писмата от пожарната които са им връчвани затова и те носят отговорност за трагедията поредното престъпно бездействие.В заключение виновни лица са:1. Шефовете на БДЖ по време на трагедията до които са връчвани писмата от пожарната и те не са взели мерки;2. Шефа на пожарната в жп.траспорта затова че е допуснал с своето бездействие не изпъленнието но предписанията от страна на жп шефовете а не ги е санкционирал а напротив пивали са си ракииката и така влака си трака но до момена в който лъсва истината загиват 9 души. Шефа на пожарната има правомощия да не допуска движение на необорудвани влакове защо не го е правил през годините до трагедията . На този форум може да зададете още въпроси по случая ще ви отговоря в името на истината . Мир на душете на загиналите .

fallback