Снимка: БГНЕС
fallback

Медицинските ни сестри от Либия бяха наградени днес с приза "Медицинска сестра на годината".

Те получиха наградата, която им е присъдена още през 2003 г.

"Тази награда означава всичко за нас, защото през най-трудната ни година, когато разбрахме, че я получаваме знаехме, че някой мисли за нас. Само вие можехте да разберете, какво е било в душите ни, се обърнаха медицинските сестри към техните посестрими", каза Валя Червеняшка.

Валентина Сирополу каза, че въпреки топлия прием който са получили преди 10 месеца при прибирането в България, въпреки обещанието на социалния министър, те нямат уредени здравни и социални осигуровки, както не се знае дали и престоят в затвора ще им бъде признат за трудов стаж както им е било обещано.

"Това нарушава човешките ни права", каза още Сирополу и ни създава неудобство при уреждането на сегашните трудово-правни отношения.

Много неща в България са се променили към добро, каза Сирополу, но според нея хаосът в здравеопазването трудно ще бъде преодолян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

преди 15 години

Писмото ти е супер-интересно,но не е цяло...Копирай го пак,а ако от днес.бг правят мизерии,ще ти дам майл да ми го пратиш там.Моля те.

65

Makaveli

преди 15 години

Pisna mi, povru6ta mi se ot tezi kokoshki.Pak li se po4na, pak li shte im davat pari, ne gi li e sram tia pensionerki.Tezi sa medici kolkoto az sym Michael Jordan i sa nevinni su6to tolkova.Da gi grymne nqkoi tia patki,togava sigurno shte se spre da se govori samo za tqh kolko sa bili geroi, ma*ka im

64

Петко

преди 15 години

Ружа Братанова, медицинска сестра в Либия от 15 г., е написала някои потресаващи истини около либийската афера със сестрите. Нарича тази вече скучна история манипулация на десетилетието. Манипулираните, естествено, сме ние. Прочетете, убедете се сами. Препечатвам писмото й. Гнусна работа. Защо не се е обърнала към свободните медии ли? Ами защото са й тръшнали вратата, а са й тръшнали вратата защото и те участват в манипулацията. Ето като начало заключението на нейния коментар, с което съм напълно съгласен. Отдолу публикувам и целия документ.В днешно време никога не е време да си кажем истината, защото докато се усетим, че ни лъжат, ни замерят с поредната нова лъжа. По традиция тази тема се експонира в медиите именно в предизборно време и не е удобно да се дискутира, защото според закона ще ни обвинят, че правим предизборна антипропаганда за всички управляващи партии в България от 1999 г. насам. Които след като си заметоха взаимно далаверите се хванаха на коалиционно хоро и си го играят със всичките му салтанати (далавери). Управляващите хокат, тропат, топят се един друг, трепят се народът обича сеир. И за да е цирка истински народът пее песни, вее байраци, кичи се с трикольорни лентички с форма на клуп на бесилка сякаш жесток намек, че всеки момент може да бъдат заменени с истински траурни. На народа, който буквално се топи под грижите на държавата и медиците си в нея, и проси пари за лечение и операции от себе си. И вярва в невинността на медиците. И заклеймява ту САЩ, ту Русия, ту ЕС, ту Исляма, но най-вече Кадафи (диктатор на една чужда държава) и шепата българи, останали тук да изкарват хляба си с труд. Виновни има. Всички сме виновни. Целият свят е виновен, но медиците ни са невинни. Знаейки това предадохме каузата в Божиите ръце с икони, молебени и молитви, които за огромно наше разочарование се оказаха, че не били за сестрите, а за смъртта на Кадафи. Qvo vаdis, Domine?Ето и пълния текст:За мен няма никакво съмнение, че това е манипулацията на десетилетието. Манипулацията започва още с наименованието на т.нар. Дело на медиците!Кои са медиците по това дело, а за коректност трябва да кажем, че не става дума само за едно дело срещу една група хора, а за серии дела срещу отделни конкретни лица.Д-р Здравко е дипломиран лекар-педиатър, който е работил като такъв точно до 1985г., т.е. до момента преди заминаването му на работа в Либия, където се събудил една сутрин и се видял в син дочен работен комбинезон и жълта каска на главата и разбрал, че не е доктор, а хамалин в южно-корейска строителна фирма. Точно като такъв го видях в коридорите на болницата Джалла, гр. Бенгази, където се оказах и аз като мед.сестра през 1991г. Същият този доктор се похвали, че като строител се чувства на мястото си и беше много горд със заплащането, което получава в строителната фирма и теглил една майна на докторлъка. Та този доктор Здравко, в момента пък е назначен с трудов договор като градинар на циментения тротоар на Българскот

fallback