Утре, 22 април, е Международният ден на Земята, който всяка година се отбелязва като голям празник от над 1 милиард души по цял свят.

Това можеш да направиш и ти, при добро желание.

Градовете, които тази година ще се включат в празнуването, са София, Пловдив, Варна, Велико Търново и Габрово, а местата са както следва:

Габрово - пред Общината, 18 часа
Велико Търново – пред Общината, 18 часа
Варна - пл.Независимост, 18:30 часа
Пловдив - Копчетата, 18 часа

В София програмата започва от ранния следобед на няколко точки в центъра, където отново ще бъдат повдигнати важни екологични въпроси.

В 18:30 часа, в двора на Ректората на СУ, всеки, който има желание да се включи в дълго вело шествие, трябва да е там и да не закъснява.

То ще тръгне в 19 часа оттам и ще продължи по следния маршрут:

Попа, пилоните на НДК,  бул. Витоша, ул. Граф Игнатиев, Сцената в Борисовата градина.

Там всички могат да отпуснат морни тела и да се порадват на специалния концерт „МУЗИКА ЗА ЗЕМЯТА”, в който ще вземат участие не малко банди.

Там ще са Попара feat. Арабел Караян, D2, Root Souljah, Футбол и шахмат, Гологан, Гласове на ветровете и др.
 
Между другото, много от музикантите в тези банди обединиха сили и направиха песен, посветена на природата, която можеш да чуеш и да свалиш абсолютно безплатно ето тук.

Сборната формация „Артисти за природата“ включва 30 изпълнители в цялото им разнообразие от стилове, възраст, групи и инструменти (15-годишната победителка от Хит минус 1 - Анджела Манолова, народните изпълнители - Атанас Стоянов - тъпан и Снежка Борисова – певица, членове на групи, които интерпретират български фолклор - Балканджи, Исихия, Гологан, Булгара, реге-ска-фънк група – БГз, и членове на нови групи като Тарантино, Футбол и шахмат и др.)

Песента е записана през февруари, а утре, в Деня на Земята, ще е официалната й промоция по време на концерта в Борисовата градина.

Съвсем скоро "Не мога да се разделя" ще се сдобие и с видеоклип, който ще ти покажем при първа възможност, а ти не пропускай възможността да станеш част от природата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase