Снимка: Dnes.bg
fallback

Всеки месец поне по хиляда източноевропейци подават документи за получаване на българско гражданство, за да могат след това да заминат за страни като Великобритания.

Това пише в днешния си брой британският вестник Sunday People.

“След като България се присъедини към Европейския съюз /ЕС/ на 1 януари 2007, високопоставени политици в страната признават, че исканията за издаване на паспорти от Македония, Русия и Украйна са се увеличили десет пъти”, пише още изданието.

To цитира заместник-министърa на правосъдието Бойко Рашков, който казва, че “всеки, който може да докаже, че има български произход, има правото да получи гражданство”.

Българският паспорт дава правото за свободно пътуване в страните от ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

aprliov

преди 15 години

здр,някои да знае как мои приятели от Азиа могат да полу4ат БГ паспорт?(is_maistor***yahoo.com)tks

73

преди 16 години

Само не разбрах как едни източно-европейци като вземат паспорт от други източно-европейци ще заминат за Англия :) освен като берачи за ягоди, друг шанс за няма, тук е и ще си остане Източна европа и освен за бачкатори на 1/20 от заплатата на англичаните , и то при голям късмет за друго няма кво да ги вземат.

72

НФБ

преди 16 години

"...Всеки месец поне по хиляда източноевропейци подават документи за получаване на българско гражданство, за да могат след това да заминат за страни като Великобритания...."Взимат паспорта и заминават за свободният свят!Не остават при ***!С малката подробност че гражданството струва пари!А *** МНОГО ПАРИ !ИМА ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА В МВР!

fallback