Председателите на Българския лекарски съюз (БЛС) , Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Българския фармацевтичен съюз и Българската асоциация за защита на пациентите изпратиха писмо до председателя на КНСБ д-р Желязко Христов и до президента на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев.

В него специалистите в сферата на здравеопазването призовават двете най-големи синдикални организации да подкрепят готвения Национален протест и евентуалните ефективни стачни действия на медицинската общност, съобщиха от пресцентъра на БЛС.

В писмото до синдикалните лидери се заявява, че доходите на работещите в системата на здравеопазването са намалeли драстично на фона на високата инфлация.

Това, заедно с ширещата се корупция в този приоритетен за нацията сектор, води до масова емиграция и отказ от професията от страна на медицинските специалисти, се казва в писмото.

Съсловните организации са отправили покана към двата синдиката да включат свои представители в Организационния комитет за стачката.

На проведено на 14 април съвещание на Организационния комитет бяха обсъдени протичащите в цялата страна срещи на местните организационни комитети, както и конкретните стъпки, които ще бъдат предприети преди обявяване на Националния протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase