Снимка: helikon.bg
fallback

"Не виждам защо да бъдат проверявани прокурорите от Градска прокуратура по случая с убийството на Георги Стоев", заяви главният прокурор Борис Велчев.

Според него прокурорите и колегите им от МВР сами ще преценят дали да четат книгите на писателя със задна дата.
 
Велчев каза, че Стоев е имал две срещи през есента на 2006 г. с прокурор Чавдар Ангелов, на които са присъствали и двама служители на МВР.

Според него градският прокурор е длъжен да го информира за всички поръчкови убийства и не е имало случай, при който Велчев да не е обсъдил това с политическото или професионалното ръководство на МВР.

"Сигурно и случаят със Стоев, нямам спомен, преди година е бил сред обсъжданите", заяви той.

Главният прокурор поясни още, че е научил за случая, след като на Стоев му е било предложено да даде показания, но той е отказал. Стоев е поставил условието пред прокурор Чавдар Ангелов: арест на Младен Михалев-Маджо и тогава ще говоря.

Попитан как приема упреците, че прокуратурата не е защитила Георги Стоев, Велчев каза, че доколкото знае на Стоев е била предлагана защита, но той самият не се е възползвал от нея.

На въпрос дали трябва да бъде арестуван Младен Михалев – Маджо по случая с убийството на Стоев, Велчев отговори: „Трябва да бъде арестуван всеки, за когото има достатъчно данни за престъпление. Такива в момента няма”.

Градският прокурор Никола Кокинов обаче бе категоричен, че заради убийството на Стоев  ще бъдат разпитани Младен Михалев – Маджо и Любен Гоцев.  

Той обяви, че Георги Стоев не казвал нищо ново от това, което е написано в неговите романи.

"Според мен това е художествена литература", каза прокурорът.

По думите на Кокинов е спорно дали Стоев е бил част от престъпната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

андро

преди 16 години

59. - 18:14 - защо убиха Георги СтоевОт: андроНе съм чел нито една книга на Стоев, но от това което слушам и чета в пресата си правя следните изводи: Той лично не е написал нито една книга, а те са писани от групата край него издатели и редактори, като се почне още от Христо Калчев до сегашните, в който по случайни причини все още се намират неиздадени негови книги, както бе и след смъртта на Х. Калчев. Георги Стоев е бил пощенска кутия, където са се събирали всички компрометиращи сведения от негови бивши приятели от силовите групировки, борещи се за надмощие, а по късно и от специални разузнавателни средства предоставяни му от политическите опоненти на сегашното правителство.Най голямата му грешка бе че се забърка в политическите игри с компрометиращи данни за вътрешното министерство и тия който му бяха поръчали това побързаха да го ликвидират, за да не се разплете чорапа.Той стана изкупителна жертва на тия който го използваха като параван и не смееха да излязат на светло с собствените си имена.С убийството на Стоев се предотврати грамаден скандал, в който щеше да се разбере, как са изтичали от службите секретните материали и на кой личности в пощенските кутии са попадали дискове със секретна информация.

21

ДОН

преди 16 години

ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА СИ ИМА МАФИЯ, САМО В БГ МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА

20

преди 16 години

Тая смръдлива прокоратура да е чувала за защита на свидетеля и как така чак сега се сетиха да четат неговите книги нима досега нямаха основание за арести на мафиоти.Тогава трябваше да арестуват Маджо,Любен Гоцев,Бойко Борисов,Софиянски,Костов,Румен Петков.Цялата плеада от измислени"генерали",която покровителствува и дърпа конците на мафиотите.Просто пълна илюзия е нещо да се промени в милата ни държавица.Мир на душата ти Жоро умря геройски борейки се по донкихотовски с вятарни мелници!.

fallback