Снимка: Булфото
fallback

56 % искат пълно отваряне на всички досиета на бившата ДС в страната. Това сочат данните на социологическо проучване на НЦИОМ, съобщи Лидия Йорданова по БНР.

Допитването е проведено по повод 1 г. от създаването на Комисията за досиетата на бившата държавна сигурност.

Около 44 на сто от българите се обявяват за разкриване на агентурното минало на всички публични фигури у нас.

Само 25% са категорично против. Половината от хората твърдят, че ако има материали, написани за тях, те не биха желали да се запознаят с тях, сочат още резултатите от проучването.

Близо 60% от хората се обявяват против това бивши агенти да участват в каквато и да е структура на властта. Според изследването хората нямат никакви възражения към закона и към работата на комисията по досиетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

преди 16 години

И като се отворят всички досиета и какво? Ще разберете че комшията бил ченге и донасял, че някой си през 70-те и 80-те години ти слушал телефона или донасял на милицията за тебе. И какво от това? Напълно безсмислено е да се отварят всички досиета. Трябва да се отворят досиетата на съвременните богаташи, тогава ще гледате и четете интересни неща.

18

smeh

преди 16 години

mn qsno che na nqkoi statii shte ima komentar na drugi ne, vsichko e manipuilirano v bulgariq kakto e udobno na mutrite-deputati. sedq si az i gledam kak se izlagat

17

Любопитен

преди 16 години

защо не е предвиден коментар след всички статии..!?Кой определя за кои да има и за кои да няма такава опция и на какъв принцип.... а може би бъркам нещо аз...?Благодаря предварително!!!

fallback