Снимка: БГНЕС
fallback

"Около 1200-1300 деца годишно се раждат от майки под 15-годишна възраст", съобщи социалният министър Емилия Масларова.

Тя отрече да има колизия между институциите заради поредицата скандали в домовете за деца в страната.

"Правителството работи интензивно за подобряване на условията и стандарта на издръжката на детските домове в страната. За нас особено важно е не коя институция какво ще прави, а като цяло какво ще направим за децата в България", отбеляза Масларова.

Тя съобщи, че от 2005 до 2008 година децата в институции са намалели с 36% и отдаде това на усилията на екипа на министерството.

Според нея много голям проблем е, че в домовете 96% от децата са с родители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

преди 16 години

... а каква работа да дадем на ***, който не може да си напише и името и му е трудно да говори членоразделно дори? Директор на училище или на банка? Редактор на вестник?В Конституцията образованието е залегнало не само като право, но и като ЗАДЪЛЖЕНИЕ на гражданите на тая страна - със саматаси неграмотност *** са закононарушители !!! Бедни били - ама образованието е безплатно !!! Не - просто когато малкото наивно *** пита кирливият си и *** баща "Що да не ходя на училище?", мангото му казва "Трай, бе, просто ***, ако учиш, после ще те карат и да работиш, а така държавата ще те храни цел живот... бегай сега да просиш, пари да носиш!" - и толкова !!!Аз ли съм виновен, че не щат поне азбуката да научат, че да ги храня? И кой работодател ще вземе ***, който хем нищо не умее, хем и най-простата работа да му дадеш, след 5 минути почва да се почесва, след 10 сяда и пали цигара, след 15 почва да плаче, че работата е тежка, след 20 хленчи, че малко му плащаш, след 30 почва да се озърта какво да свие и така, като избута един ден в моткане и хленчене, на другият ден не се връща !!! Един познат предприемач, правил много опити да наема *** казва, че като даде работа на ***, трябва да му назначи и специален надзирател - да го юрка постоянно да работи и да го дебне да не краде... ама и на тоя надзирател трябва да се плаща... та такива работи...Не че няма и работливи и честни *** - ама са един на десет..

33

Do 29

преди 16 години

Скинарите приятелю са просто долна ***, която топи комплекстите си че е бедна или нещо друго с псевдофашистка дейност. Още повече , че скинарите са политически много неграмотни и даже не познават тяхната си политическа партия било немската било италианската за какво наистина са се борили. А що се отнася за 15-годишните майки, това е проблем за много държави.

32

преди 16 години

Да си чувал, че срамна работа няма! Всичко е въпрос на личен избор. Никой не им пречи да учат, но така е по-лесно.

fallback