Снимка: БГНЕС
fallback

Поскъпването на метана с 13% от 1 април ще затрудни още повече работата на таксиметровите шофьори, коментират от бранша.

Засега обаче няма решение за увеличаването на цените на таксиметровите услуги.

Голяма чмаст от такситата в страната ползват метан.

"Настоящите тарифи са много ниски", каза таксиметровият шофьор Димчо Иванов, председател на независимия транспортен синдикат “Авто 94”.

Той заяви, че повечето от шофьорите изнемогват заради големите лизингови вноски, които плащат всеки месец за новите отговарящи на нормативните изисквания автомобили.

Междувременно от Асоциацията на таксиметровите синдикати настояват за въвеждането на дневна тарифа от 1,20 за километър и 1,32 лева на километър за пътуване през нощта.

Това прави увеличение на цената от около 150%, спрямо сегашните цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

преди 16 години

mama vi deba i smradlivite bak6i6i v tiq koli jiveqt posle 4ovek kat vlezne vutre to smurdi na kraka are na maika im v pytkata

69

АнтиСелянин

преди 16 години

ви бакшиши скапани - *** надошла от цяла БГ

68

преди 16 години

За съжаление точно в омега, ме вози монтанския ***, който не само, че не знаеше от къде да мине и къде да ме закара, но и ми се караше, че тука не можело да се завие, там можело, но после не можело и т.н.Те колегите му си го знаеха, защото следващия път като си поръчах, дойде една добре поддържана кола с нормален човек зад волана, който призна, че напоследък са се навъдили и такива тюфлеци.Фирмите трябва просто да избягват да назначават , които само им петнят имиджа. Но щом са предпочели парицата пред имиджа си, техен проблем.

fallback