Снимка: watchthisspace
fallback

„Не съм очаквал, че ще се стигне до тук“, каза главният прокурор Борис Велчев по повод ареста на бившия гл. секретар на МВР Илия Илиев.

Велчев каза, че решението за ареста е взето в последния момент, но не е нито необмислено, нито лесно.

„Арестът е по преценка на наблюдаващите прокурори, не мога да правя коментари какво точно се случва в МВР и сега се правят проверки там. Арестът на Илиев е във връзка с досъдебно производство, по което в момента се събира различна информация за различни лица и различни техни действия“, каза той.

Dnes.bg припомня, че Илиев бе задържан във вторник за 72 часа.

Срещу него има повдигнато обвинение по член от НК за злоупотреба със служебно положение и превишаване с власт.

Бившият главен секретар бе задържан след разпит в Софийската военно-окръжна прокуратура.

Ден преди това там бе разпитан и бившият директор на Главната дирекция за борба срещу организираната престъпност Ваньо Танов.

Днес пред „Стандарт“ Танов поиска да бъде арестуван и главният секретар на МВР Валентин Петров.

"Предполагам, че все могат да се хванат за нещо от думите ми. Но понеже говоря истината, се надявам да не изляза обвиняем вместо тези, които наистина поддържат връзки с "оперативно интересни лица". Би било абсурдно да бъда аз вместо Валентин Петров", казва той.

Бившият директор на ГДБОП твърди, че е "изненадан от факта как у нас се прави всичко възможно да се прикрие истината и тя да не излезе наяве".

"Ако това е начин да затворят устите ни за фактите, ще е много жалко. Всъщност най-страшният въпрос е защо се налага депутат да даде разработката 3-4 месеца по-късно, за да бъде арестуван бандит като Иван Иванов /зам.-директорът на ГДБОП/.

Скандалите в МВР започнаха след като стана ясно, че зам.-шефът на ГДБОП Иван Иванов е разгласявал държавна тайна и злоупотребявал със служебно положение, като донасял информация на „бизнесмени“ за разработки срещу тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

КНК

преди 16 години

Така стана и след изборите през 2001г."Самосезираха",гледаха умнно и строго ,обявяваха всевъзможни почтени хора за крадци и престъпници,а те самите се оказаха такива.След 2001г. то не бяха дела,следствия приказки от прокурори и следователи,а сега само леко ги боднаха с игличка,уж да покажат действие пред ЕС,а се разнесе смрад чак до небесата.Ако ги подхване нормална прокуратура и съд,до един ще отидат на топло.

40

преди 16 години

защо се арестува този ,който извади кирливите ризи на комунистическите негодници ......, за отвличане на вниманието .....:-Р

39

t3emi

преди 16 години

Голями провали не само на отделни министри - на вътрешните работи, на транспорта, на финансите, на бедствията, на околната среда и кой ли не още! - но и на целия кабинет вкупом, никой от тези управници няма и най-минималното достойнство да си подаде оставката! А всички се правят на ударени, и не им пука и за най-елементарните изисквания на приличието, да не говорим за морала! До такава степен извратено чувство за власт, едва ли някога и някъде в историята е имало изобщо.

fallback