Снимка: Булфото
fallback

Пет деца са с натравяне от отрова за мишки в пловдивския дом „Мария Луиза”, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал в четвъртък след дезинфекция с препарат за убиване на гризачи.

Първите симптоми у децата се появили, след като се прибрали от училище и имали контакт с отровата, която била поставена в пластмасови чинийки.

След промивки и консултации с токсиколог, петте деца са върнати обратно в Дома.

Пловдивската община е разпоредила проверка, която цели да установи как е станало натравянето с отровата.

През почивните дни всички възпитаниците на Дома ще бъдат наблюдавани от токсиколог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Gelde6ta da pomogne

преди 16 години

Аз и мъжа ми искаме да вземаме дете от дом за празниците и за събота и неделя, и във врезка с това писах писмо до Агенцията за закрила на детето, дали има такава възможност. Ние сме млади хора, още нямаме наше дете, но искаме да дадем възможност на дете от дом да се почувства добре и да усети семейната среда. Даже може и да го осиновим с течение на времето. Ами две седмици откакто им изпратих мейла ни вест, ни кост, няма отговор. Да ви кажа честно очаквах отговор още веднага, но уви явно не ги интересува желанието на някой да помогне по какъвто и да било начин.

31

kiro

преди 16 години

mi kak nqma da qdat otrova za mi6ki kato polu4avat 3 leva na mesec kakvo mogata da napravqt s tqx p1k kamoli kato si po golqm edna somobr1sna4ka kato si zeme6 i krai i stiga ste kazvali v tozi e vinata v onzi e vinata namerete vinata v vas za6toto vie napravili li ste ne6to za tezi deca i az s1m edin ot tezi deca v mariq luiza no ne s1m ql otrova ako nqkoi iska da mi pi6i po6tata mi e kiro_lo6iq***abv.bg

30

peshoxx

преди 16 години

Информацията тук е доста неправилно представена!Първо отровата е сложена от служители на ХЕИ.Второ,сложена е на тавански помещения ,в които децата не би трябвало да влизат.И трето,отровата сложена там е приличала на шоколад,сметнете какво слагат от ХЕИ в домовете с деца.Децата ,които са се качили на тавана и опитали отровата са с леки психични отклонения..... Мисля,че това трябваше да се напише тук,а не да се търси "новината" и да се играе с чувствата на читателите.

fallback