Снимка: Булфото
fallback

Екипът на Съдебна медицина-Плевен установи, че жертвите от влака София-Кардам са девет.

Двата обгорели трупа са на Елена Халачева и на Антоанета Тодорова, а допълнително откритите костни остатъци /прешлени/, са на Галина Иванова.

Шест вече бяха разпознати: 20-годишната студентка Валерия Желева от Добрич, проф. Рашо Рашев, директор на Националния археологически институт, 25-годишният Даниел Вичев от Добрич, Мая Машева, Стоян Ковачев и Калчо Стефанов, за които не се съобщават повече данни до момента.

В Добрич вече погребаха 19-годишната Валерия Желева, която загина в огнения ад.

Със заповед на кмета Красимир Костов 4 март е обявен за ден на траур в Шумен заради смъртта на проф. Рашо Рашев и студента Стоян Ковачев.

Днес стана ясно, че причината за лумналите огньове е външна.

 „Пожарът във влака София-Кардам е резултат от външна причина, а не от луминесцентна лампа или нещо друго във вагоните“, обяви пред bTV главният ревизор по безопасността в БДЖ Кирил Ангелов.

Премиерът Сергей Станишев свиква извънредно правителствено заседание за 16.00 ч днес.

Тази сутрин министърът на транспорта Петър Мутафчиев предложи 5 март да бъде обявен за ден на национален траур за загиналите при пожара във влака София-Кардам на 28 февруари 2008 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Кристина от Шумен

преди 16 години

Стига лъжи,ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!!!За мен,подпалването на влака София-Кардам си е чист терористичен атентат,подготвен и извършен от фесовете, които се ширят в нашата мила БЪЛГАРИЯ!!!ИЗКАЗВАМ НАЙ-ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ НА УБИТИТЕ В АТЕНТАТА -МИР НА ПРАХА ИМ!!!

49

Красимира от добрич

преди 16 години

Искам най-искрено да изкажа съболезнованията си на близките на пострадалите.Много съм разстроена от случващото се в страната ни,как може да не са сменени тези вагони,които са на толкова години и по този начин да рискуват живота на хората.Държавата не поема мерки на време,а сега се прави на загрижена за случващото се.Това е поредният случай на некадърност,но мисля че вече е време да се вземат мерки.Да се надяваме,че това ще е последният инцидент,заради който губят живота си толкова невинни хора.

48

Дойчин

преди 16 години

Както знаете в последния ден на февруари от високосната 2008 започва голямто еврейско празненство Пурим. То е в чест на убитият антисемит Аман след манипулациите на Мордохай. Празника се е отбелявал някога с кръв от гой и печено месо Какво се случи в България на 29-и. Какво прикрива и властта?Точно така, става сума за атентата в спалните вагони на бързия влак Кардам-София. След трагедията с Индиго и Лим, българите бяха манипулирани отново с поредните лъжи от Режима. Румен Глъвътъ още без да е направен точен анализ побърза да обяви, че няма умисъл и да обвини една счупена луминисцентна лампа за причината на пожара. Това хвърли в недоумение всеки, занимавал се с противопожарна безопасност и елементарна техника. Уважаемо Министерство на шадраваните, луминисцентни осветителни тела се използват задължително при работа в затворени пространства с повишена концентрация на огнеопасни газове като горивни резервоари. Причината е точно, че не могат да искрят и да загряват така, че да предизвикат пожар. Тази версия за пожара е напълно безсмислена, точно както и за запалената цигара. Пожарът е бил толкова внезапен и силен, че дори метала се е разтопил, което не може и да бъде изгасено с вода. Просто е друг клас пожар. Мястото за атентата е избрано също внимателно. Който се е возил в спален вагон знае, че шаферите имат лошия навик да заключват външните врати и междинните към останалия влак за да не ги безпокоят и да не влизат пътници от малките гари. Така че тези вагони се превърщат в своего рода кафез, от който може да се излезе само през прозорците. За съжаление те са малки за да може някоя възрастна жена да се измъкне.Самата запалителна смес най-вероятно е представлявала т.н. напалмова бомба, която рецепта може да се вземе без проблем от интернет и да се направи с подръчни материали. Оставена в един голям сак - и пожарът е готов и по-лошото, че не може да се загаси. Подобни "специалисти" от малцинствен произход предизвикваха цяло лято по подобен начин пожари в българските гори. Георги може да обясни как точно го правеха.А кои бяха влаковите терористи от гара Буново е излишно да споменаваме. Имат си паметник дори, а един от тях е спонсор и на президента Гоце.Институцията към МВР пък, чието дело е да разследва и обезврежда терористични актове се казва ДОТИ. Новият и шеф е добре познатия ни бивш директор на МВР Пазарджик Жоро Стоицев. Известен като човека, прикрил *** сводници, зверски убили сестри Белнейски, както и като добър приятел по чашка на Пикаещия. Така кръгът се затваря. Че извършителите са същите жп специалисти , предизвикали няколкото жп катастрофи през 80-те е много верояно. СЛед като ДПС и *** Метко (Аамед) взеха власта, спряха и жп катастрофите (имаше и необявени като тази на експреса Янтра). Така до наши дни, когато българите почнаха да си надигат пак главите. До деня на Пурим.Какви могат да бъдат мотивите? Тогава бяха ясни - да дестабилизират България. Сега са малко по различни. Всички българи да се почустват зле

fallback