Приятели на 25-годишния Даниел Вичев- един от изчезналите при пожара във влака София-Кардам, са създали специална страница в blog.bg (daniel2008.blog.bg), за да помогнат в издирването му.

Те са оставили съобщение, което гласи: „Ако сте видели Даниел във влака, моля, обадете ни се на 058 620 391 или 0888 307 291.“

Даниел Вичев е работил като конструктор във варненската Корабостроителница и е бил на интервю за работа в София. В събота, в интервю за Дарик радио, бащата на Даниел отправи обвинение към държавните институции. Според него е недопустимо във века на информационните технологии списъкът с пътуващите в кушет-вагона, който изгоря при пожара, да е само един. Бащата не може да си обясни как вагонът е пламнал само за 3-4 минути и защо такива вагони са в експлоатация. Отношението на всичките служители по веригата не бе адекватно, а чиновническо и бездушно, каза Вичев.

Даниел е трябвало днес да сключи граждански брак. Годеницата му Настя Шабан дошла чак от Минск, за да се оженят. Двамата ходели от 3 години и планирали сватбата да е на 2 март. Настя също не иска да повярва, че ще остане сама пред олтара, пише днес вестник „Стандарт“.

Междувременно стана ясно, че Валерия Желева е една от жертвите при пожара във влака София – Кардам. Това съобщи сестра й Живка пред Дарик радио.

20-годишната Валерия е била студентка втори курс в Химическия факултет на Софийския университет. Тя е разпозната около 20 часа вчера от родителите и сестра си.

Новината, че едно от телата от опожарения влак, е идентифицирано, потвърди и зам.-окръжният прокурор на Плевен Валери Мирчев. Той обаче съобщи само, че загиналата е млада жена, без да уточнява името и възрастта на жертвата.Вероятно днес следобед близките ще вземат тялото за погребение.

Надявам се, че в късния следобед поне няколко от телата ще бъдат окончателно идентифицирани, каза още Мирчев.

Ще приключи и допълнителният оглед на пода на двата вагона.Някои от хората, които първоначално бяха в неизвестност, са се завърнали, каза още прокурорът.

Двама мъже и две жени от осемте жертви при пожара във влака София-Кардам вече са разпознати, очаква се потвърждението на ДНК-анализите. Това съобщи доц. д-р Петко Лисаев, ръководител на катедра "Съдебна медицина" при Медицински университет- Плевен.

На практика близките разпознават жертвите по намерени вещи, посочват характерни белези, особености и предишни операции на роднините си, защото телата са изгорели до неузнаваемост, поясни д-р Лисаев.

Знаем кои са жертвите, имаме насоки да търсим, но трябва със сигурност да докажем самоличността на всяко от телата с помощта на роднините, добави той.

Dnes.bg припомня, че при тежкия инцидент, станал в нощта на 29 февруари край Червен бряг, загинаха осем души – четири жени и четирима мъже. Сред загиналите няма деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase