Снимка: БГНЕС
fallback

Първите 60 виетнамски работници, които ще попълнят липсващите кадри в българската текстилна и шивашка индустрия, се очаква да пристигнат през май, съобщи Валерия Жекова - председател на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил.

По думите й през първата половина на миналата година с 2,5 на сто е намалял броят на заетите в текстилната и в шивашката индустрия.

В момента, в сектора работят около 160 000 души, средната заплата в бранша се е увеличила със 17 на сто - до 265,50 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Оптим

преди 16 години

Поне ще се реши проблема с бездомните кучета

35

gadnqr4eto

преди 16 години

Коментар #34 е отправен към г-н Работодателя ! :))Моля да ме извините :)))

34

gadnqr4eto

преди 16 години

... Аз пък разбрах че мирогледа Ви е твърде ограничен драги ми господине. 1-во .. ако ще ника ми е да е "дразнещият се" има ли някакво значение, водим най-обикновен диалог нали така ?! 2-ро явно за Вас истината изречена ви дразни и си мислите че някой се заяжда с Вас..... твърде ограничено според мен. 3-то .... никъде не видях да сте писали как точно амбицирахте "мързеливите" си работнички да работят... както по рано казах...ако си мислите че с 250лв ще амбицирате някой.....смехорий си говорим в момента. 4-то само не разбрах какво общо има колко шивашки фирми имало на запад ...... определено много повече от България. А и може би Вие най-добре ще ми кажете колко нямам представа честно казано. Хайде със здраве си останете и успех с филипинките дано те ви бачкат повече....... :)

fallback