Снимка: szeda.bg
fallback

Със специален шал ще се разпознават членовете на гурме обществото у нас, съобщи Таньо Шишков, председател на Българското гурме общество и сомелиер на България за 2006 г.

Той допълни, че всеки, членуващ в обществото, ще получи своя карта и значка, както и вътрешен правилник.

Негови членове ще бъдат изявени личности в сферата на бизнеса, изкуството, културата.

Те ще бъдат до 200 души в рамките на една календарна година и за да влязат в обществото, трябва да бъдат специално поканени.

Членството няма да се плаща, но се очаква неговите членове да подпомогнат финансово две обществено значими каузи, инициирани от обществото.

Специално внимание обаче ще бъде отделено на най-добрите вина, кухня, пури и пурети, произведения на изкуството, дрехи, бижута.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

преди 16 години

Както каза един самозабогатял арабин по дискавъри "I started buying things I couldn't afford before, so obviously my taste has changed.". Пожелавам си и аз да мога да си позволя да членувам в този клуб някой ден. Не че ще го направя, ама е хубаво човек да има избор.

8

преди 16 години

Гурмѐ (от френски : gourmet, гастроном) е ценител и познавач на добрата храна и напитки. В този смисъл, думата още може да се срещне и като гурман (gourmand), което обаче може да носи и смисъла на човек, който обича храната в големи количества, чревоугодник, лакомник.[1]Думата гурме е навлязла в езика и като прилагателно, описващо изискани ястия, в чието приготовление и начин на поднасяне са вложени специално старание и творчество; за готварски уреди, които се използват в процеса на това приготовление, или ресторанти, в които се поднасят такива ястия.Е за кво са им шалове!~? Направо им раздайте лигавници и да се отпочват :D

7

Сашо

преди 16 години

А гърне-обществото ше се познава по специалните памперси.Неговите членове се навъртат предимно около коня на жълтите павета....

fallback