Георги Янев се извини на министър Нихат Кабил. Снимка: БГНЕС
fallback

Архитект Георги Янев, който преди седмица публично обвини министерството на земеделието в корупция, се извини на министър Нихат Кабил.

В интервю за БТА, няколко часа след като Кабил му определи срок от едно денонощие, за да поднесе извиненията си или да представи доказателства за твърденията си, Янев казва:

„ През миналите дни преживях трудна в личен и в професионален план ситуация. Обстоятелствата за мен бяха форсмажорни, поради което си позволих да направя в публичното пространство необмислени и недоказуеми твърдения. Съжалявам, ако съм компрометирал институцията, представлявана от министър Нихат Кабил, за което му се извинявам, защото вярвам в българските институции“, добави архитектът.

Той обвини земеделското ведомство в "кошмарна" корупция, минути след като бе награден от вътрешния министър Румен Петков за доблестната си постъпка да сигнализира, че е изнудван от двама служители на Държавния фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

В резултат на оплакването му бяха задържани чиновниците Любомир Лилов и Иван Владимиров с подкуп от 25 хил. лева белязани пари.

Архитектът обяви, че вече се движи без полицейска охрана, тъй като сам е пожелал това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

SD

преди 16 години

Един приятел като псуваше и се извиняваше после:Извинявай бе, да ти е.... м....!

125

БАЩА

преди 16 години

абе Рамбо, какви турци има в България. Ако този "феса" е олицетворението на тях - ашкулсум, ама не са, има и интелигентни, и работливи, а има и *** както на всякъде.Интересното обаче е друго, през 2009 год., ако народа удари шамара и дойдат националистите на Расте или Сидеров, каква песен ще запеят!!! Дали пък няма да почнат те да блеят ка'т "уфсъ"

124

Рамбо

преди 16 години

Старите хора ,са го казали- с турци, и *** дуслук/ приятелство, зделки и т. н. / не прави.Наш Сергейчо и сие, не знаят че както им се мазнят ще им набият копието рано или късно.

fallback