Снимка: AMY
fallback

Финалистите от първия етап на конкурса за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт” 2007- 2013 г . вече са определени, съобщиха от Министерството на транспорта.

Предложенията на финалистите от първия етап на конкурса вече са представени на Интернет страницата на ведомството.

В периода 1-8 февруари 2008 г . всеки, който желае, може да гласува за предпочитаните от него лого и слоган в анкетата за наградата на публиката тук.

Стартът на конкурса с награден фонд от 10 000 лв. беше обявен на 6 декември 2007 г .

Инициативата се финансира от приоритетна ос „Техническа помощ” на ОП „Транспорт” със средства от Европейския фонд за регионално развитие.

За участие в конкурса за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт” до 10 януари 2008 г . в Министерството на транспорта постъпиха общо 180 предложения.

Съревнованието се състоя практически между 230 работи, тъй като в част от получените 180 плика се съдържаха повече от едно предложения. Техническата комисия дисквалифицира общо 9 предложения, при които не бяха спазени изискванията за анонимност на конкурса.

На първото заседание на журито бяха разгледани всичките 171 валидни предложения и от тях бяха селектирани 11 предложения за лого и 7 за слоган.

На второто си заседание журито селектира като финалисти на първия етап на конкурса три предложения за лого и три предложения за слоган, съгласно предварително обявения регламент. Решението на журито е засега да запази анонимността на конкурса, за да може публиката безпристрастно да гласува за своя фаворит.

До 10 февруари 2008 г . комисия, включваща представители на Министерството на транспорта, ще определи наградите за първо, второ и трето място съответно за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback