Министърът на правосъдието Миглена Тачева. Снимка: БГНЕС
fallback

„Има поне 10 текста в Закона за търговския регистър, които не са правилно разписани и има възможност да се поправят“, каза министърът на правосъдието Миглена Тачева.

По думите й от днес спира сканирането на личните данни на гражданите, които подават документи в Агенцията по вписванията.

„Тези данни ще бъдат потъмнявани и в момента се обмисля тази софтуерна възможност“, уточни министърът.

Преди дни Dnes.bg ви разкри как голяма част от личните данни на хората, които пререгистрират фирмите си са на светло в Търговския регистър.

Свободният достъп до информацията на иначе защитените от Закона за защита на личните данни в www.brra.bg е рай за рекетьорите, защото тук има сканирани лични карти, мобилни телефони и адреси на фирми и граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

LORENA

преди 16 години

ЗА ТЪПОУМИЕ И НАГЛОСТ НА ТВОРЦИТЕ НА ЗАКОНИ.Знаят,че има закон за защита на личните данни,реват,ако някой опита да публикува някакви за тях,но като последни *** изтипосват в нета всичко,което може да представлява интерес за престъпници.

1

преди 16 години

мда, след като доста време престояха като публични, сега вече може да се "потъмнят".а за неграмотността на писачите хич не ми се приказва...

fallback