Без да са окончателно обработени всички данни от цялата страна, около 55% от стачкуващите учители не одобряват предложението за споразумение на правителството, съобщи Николай Николов, говорител на Стачния комитет.

В провинцията 47,07% от учителите одобряват споразумението, а 52,93% са против.

В София град 25% одобряват споразумението, а 75% - не.

Продължава безсрочната ефективна стачка, категоричен е Николов.

Той съобщи още, че веднага се събира стачният комитет, за да предприеме нова стратегия след решението на учителите от страната.

Той не изключи вероятността отново синдикатите да предложат вариант на споразумение.

Стачният комитет ще направи всичко възможно да поднови преговорите с правителството, подчерта Николов.

Опити за манипулации не би могло да има, защото ние ще представим протоколите на всяка регионална структура на стачния комитет, уточни говорителят на стачния комитет.

Той каза, че учителите, които приемат предложеното споразумение, са в правото си на свободни граждани да започнат учебните занятия. Николов не се ангажира с хипотеза как ще се развият нещата.

Николов отрече, че има гласове от страна на учителите да продължат протестите си без синдикатите, като каза, че и в момента продължават разговорите между профсъюзите и учителите.

На въпрос кой носи отговорността за случващото се и продължаването на стачката, Николов отговори, че в едно свободно общество всеки един гражданин носи своята отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase