Ще искат ли политическо убежище в Париж наистина? Снимка: БГНЕС
fallback

Българските медици ще поискат политическо убежище от Париж заради психологически тормоз, пише испанският вестник АВС в днешния си брой.

Статията се базира на изказване на Стефан Зарбиб – един от техните адвокати.

След освобождаването си сестрите станали психологически „крехки“ и някои от тях „настоятелно помолили да се започне процедура за искане на политическо убежище във Франция“, е казал Зербиб пред френското радио Инфо.

Според адвоката „психологическият шок от внезапното репатриране“ е основната причина за желанието на сестрите да напуснат България.

„Те са тотално изолирани, защото живеят в резиденция, намираща се далече от центъра на града и не могат да я напуснат без разрешението на властите“, е добавил адвокатът.

По думите му, медиците ни са под натиска на държавата, която прави всичко възможно да ги разубеди да искат компенсации за мъченията в Либия“, пише още вестникът.

В статията се цитира и френският вестник „Le Monde“, според който, за да се улесни освобождаването на сестрите, една от най-необходимите стъпки била подписването на документ, в който шестимата се отказват да съдят Либия за мъченията.

Декларацията освобождавала Либия от такъв развой на събитията и била подписана в присъствието на дипломати от Европейския съюз.

От своя страна, говорителка на еврокомисарката по външните отношения Бенита Фереро Валднер – Кристиане Хохман, заявила, че не е запозната с интензивната кореспонденция, осъществена в продължение на два дни между еврокомисар Валднер, външния министър на Германия – Франц-Валтер Щайнмайер и правителството на Либия.

По думите й обаче имало възможност Европа да направи компромис, за да не бъде Либия съдена за мъченията над сестрите ни.

Няма нищо вярно в информацията, че българските медици ще поискат политическо убежище от Париж заради психологически тормоз, коментира председателят на Партията на българските мъже Росен Марков по повод публикацията в испанския вестник ABC, която се позовава на френски адвокат.

Според Марков тези твърдения идват от Асоциацията "Адвокати без граници" и са плод на ПР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

желева

преди 16 години

БЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯгаи, ам а по-бързо,защото ни е писнало от ко мунисти като теб.Злобните ,*** безмозачни същества , защитаваха сестрите,излизаха на митинги и ги подкрепяха, но те се изакаха на метеното.не виждат ли колко деца,колко старци,колко пострадали от бедствия се нуждаят от средства?Не могат ли с плитките си мозаци да преценят ,че струват много на държавата,а искат още и още.......!!!Това са неблагодарни долни същества-за това ВЪН ВЪН ВЪН ВЪН-при кадафи,ако искаш и теб можем да пратим там .....................Куха леико!!!!!

80

Българин

преди 16 години

и не вярвам на очите си. Просто не мога да повярвам че в България преобладават злобните, ***, бездушни и безмозъчни същества. Как може всички да грачите в един глас една и съща помия. Ами ще търсят убежище извън България, как няма да търсят! Вижте се хубавичко и отговорете, ама честно (ако изобщо имате чест) не сте ли вие такива отвратителни, че наистина да иска човек да избяга надалеч от вас. Лично аз искам да избягам надалеч от вас!

79

Хапо

преди 16 години

Разбира се че ще търсят убежище. Трябва да потърсят! И дано да намерят! За всички плювачи по-долу: Молете се на Господ да не ви се случи да чакате помощ и закрила от вашата мила татковина, щото е тогава ще разберете огрява ли в *** г*з слънцето.

fallback