Снимка: Булфото
fallback

Първи снимки

Петте медицински сестри - Кристияна, Нася, Валя, Валентина, Снежана, д-р Здравко Георгиев и палестинският лекар Ашраф вече са в България.

Те са придружавани от съпругата на френския президент Никола Саркози Сесилия Саркози, еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер и генералният секретар на френското президентство Клод Геан.

След минути българите ще направят първите си изявления на родна земя. Във ВИП залата на летището е пълно с десетки хора, които са дошли да посрещнат сестрите ни.  

Самолетът, с който излетяха от Триполи, кацна на Летище "София" точно в 9.51 часа.

Вратата на самолета бе отворена минути след това и Кристияна Вълчева бе първата, излязла от него. Секунди по-късно българките попаднаха в прегръдките на близките си.

Там са премиерът Сергей Станишев, председателят на Народното събрание Георги Пирински, президентът Първанов и съпругата му Зорка, външният министър Ивайло Калфин

Медиците ще бъдат откарани в резиденция "Бояна", където ще изкарат няколко дни и ще бъдат прегледани от лекари от Военномедицинска академия.

Правният екип на президента Георги Първанов в момента проучва документите на либийската страна и има готовност максимално бързо за издаване на указа за помилване на медиците ни, съобщиха от прессекретарита на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

nonevoqjcjm

преди 13 години

pfL6DF <a href="hmrndupbdfes/">hmrndupbdfes</a>, [url=boymwxzqexod/]boymwxzqexod[/url], [link=xujvheaspszg/]xujvheaspszg[/link], ohmykzqsmidm/

194

Галя

преди 16 години

какви снимки,какво пийване,какви 5лв,бе ***?Та те са отишли в арабска държава,естествено че трябва да спазват техните закони!!За какъв,морал,чест и национално чувство ми говориш,след като точно тези ценности са пренебрегнали долните пачаври!С нищо Българския народ не им е длъжен,освен, че заради техните курвенс-и изпълнения обедня с милиони и милиарди лева!!!!Те са позор за БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

193

Xaxo

преди 16 години

Кампанията, подета дружно и спонтанно от целия народ, от невръстни деца до старци, от политик до дипломат, чужденци от всякакви рангове се присъединиха и всички дружно надигнаха глас. Тази кампания трябваше да се случи не накрая на осмата година, а веднаго, щом се позволи да научим за случилото се в Бенгази. Тази кампания ме накара да се гордея че съм българка, заради това, че най-сетне нещо се надигаме да извършим като народ. И ето - усилията се увенчаха с успех. Свътът чу виковете ни и се притече на помощ. Благодарим на Европейските активисти, дипломати и политици. На Франция, на Германия - благодарим! Дори и да са имали някакви мисли за файдица и прочие, то без това неможе.А накрая какво стана!? Дойдоха си милите ни сънародници в още по-милата им Татковина, за да бъдат уляти с дъжд от *** и да разберат, че за годините в които ги е нямало нищо не се е променила в манталитета на българина-*** и той е все същото отвратително същество. Като чета кви ги ринете направо ми се доповръща от вас дами и господа плювачи, без грам национално съзнание, с всякаква липса за национална чувство, чест и морал. Да кампанията "Не сте сами!" беше нещо прекрасно. Да - увенча се с успех! беше като мехлем за душата на изстрадалия българин, който вече изобщо не вярва, че може да му се случват и хубави неща и да вижда и усеща правдата да възтържествува. За какви убийки пишете, за какви *** и какви блудства. Не мога да повярвам че цитирате враждебната либийска преса. Тези жени може и да не са светици, но кой от вас е!? Нека само този, който никога не си е правил снимка по бански, само този, който никога не си е пийвал с приятели, само този, който никога не е прегръщал приятелски човек от другия пол и никога не си е правил снимки с приятели в чисто платонична близост да метне камъка по сестрите, пострадали в Либия!

fallback